Machiaj & Cosmetica

#frumusete #ceai verde #lamaie # tratamente frumusete

4 secrete naturale anti-imbatranire culese din jurul lumii

Cu siguranta ai auzit de numeroase tratamente naturale sau obiceiuri care te pot intineri peste noapte de la mama sau bunica ta. Ei bine, aceste lucruri sunt raspandite peste tot in lume, in toate culturile, deoarece orice femeie isi doreste sa ramana mereu tanara si gratioasa. In acest scop, un dermatolog britanic, Joshua Zeichner, a adunat, de prin toate colturile lumii cateva dintre cele mai populare ritualuri de infrumusetare si anti-imbatranire. Iata cateva dintre acestea:

1. Ceaiurile miraculoase din China

Multe tipuri de ceaiuri sunt bogate in antiohidanti ajuta in lupta cu imbatranirea, insa ceaiul alb si ceaiul verde, foarte folosite in ritualurile de infrumusetare din China, sunt cele mai bogate in antiohidantii cunoscuti sub numele de EGCG, care ajuta la eliminarea rapida a ridurilor si la cresterea numarului de celule. Chinezii amesteca pudra de ceai verde cu ceaiul alb pentru a-si crea o masca, pe care o aplica pe fata in scopul reducerii ridurilor si a tonifierii pielii.


2. Ghimbirul bun la toate din India

Incepe si tu ziua cu un rasfat natural, asa cum o fac si majoritatea femeilor din India. Prepara-ti o ceasca de ceai cald de ghimbir amestecat cu putina miere. In traditia indiana, se spune ca o ceasca de ceai de ghimbir poate elimina ridurile inestetice, iar mierea are numeroase proprietati antibacteriene naturale si reduce inflamatiile pielii. Ghimbirul este bogat in antioxidanti numiti gingeroli, care previn scaderea nivelului de colagen, substanta ce mentine elasticitatea pielii si a tesuturilor din corp.

3. Lamaia si zaharul din Mexic

Mainile sunt primele parti ale corpului care ne arata varsta, deoarece pielea de pe maini isi pierde cel mai usor elasticitatea. Pentru a-ti mentine mainile tinere, femeile din Mexic amesteca putin zahar cu suc de lamaie pentru a crea un exfoliant. Cristalele de zahar ajuta la eliminarea celulor moarte, iar sucul de lamaie contine acid alfa hidroxi, substanta folosita in foarte multe tratamente anti-imbatranire si ajuta, de asemenea, la eliminarea pielii uscate.

4. Sucul de noni din Polinezia

Sucul de noni este unul dintre cele mai noi produse de infrumusetare dupa care sunt innebunite in special manechinele. Desi beneficiile sale cosmetice sunt cunoscute de foarte multi ani, abia acum aceste fruct exotic, din sud-estul globului, a devenit foarte popular.
Polinezienii folosesc aceste fructe foarte hidrantante in special pentru proprietatilor lor anti-imbatranire.

Sursa foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare