Machiaj & Cosmetica

#ruj #machiaj #sfaturi cosmetica #ruj rezistent

4 ponturi care te ajuta sa iti mentii rujul mai mult timp pe buze

Cauti cu disperare o solutie care sa te ajute sa iti mentii rujul cat mai mult timp pe buze? Make-up artistii au gasit numeroase tertipuri si pentru acest lucru. Iata cateva moduri ingenioase si utile de a-ti mentine rujul pe buze cat mai mult timp, fara ca acesta sa dispara dupa cateva minute dupa ce abia ai iesit din casa:


1. Pregateste buzele

Inainte de aplicare rujului, buzele au nevoie de o pregatire prealabila. Exfoliaza-le usor, folosind o periuta de dinti moale, apoi lasa-le cateva minute sa se calmeze si hidrateaza-le cu un balsam de buze hranitor ori o crema hidratanta. Sterge apoi excesul de crema si aplica usor rujul. Astfel, rujul tau va persista pe buze mai mult timp, iar culoarea lor va fi mult mai intensa si placuta.


2. Foloseste un creion de buze

O alta modalitate la indemna si usor de aplicat este creionul de buze. Inainte de a te da cu ruj, aplica pe intreaga suprafata a buzelor un creion nude. Acesta va ajuta ca rujul sa reziste pe buze o perioada de timp mult mai indelungata, insa nu se recomanda persoanelor care au buzele uscate, deoarece acesta le va accentua aspectul nesanatos.


3. Aplicarea corecta a rujului

Rezistenta rujului depinde foarte mult si de modul in care il aplici. Majoritatea femeilor se dau cu ruj direct din tub. Daca folosesti insa o pensula speciala, rujul va rezista mai mult, deoarece acesta se va infiltra mai bine in piele, nu doar la suprafata. Ai grija insa sa nu supraincarci pensula cu prea multa culoare. Aplica-l, de asemenea, cu mare atentie, astfel incat sa nu depasesti conturul buzelor.


4. Aplica mai multe straturi

Un singur strat de ruj pe buze nu are capacitatea de a acoperi foarte bine, asa ca, daca utilizezi mai multe straturi, si rezistenta acestuia creste. Aplicarea in straturi a rujului are insa si un secret. Da-te mai intai cu un strat, sterge surplusul cu un servetel uscat, apoi aplica un alt strat si sterge-l din nou. Va trebui sa repeti acest proces de doua sau trei ori, pana cand vei obtine o acumulare de culoare, care va ajuta rujul sa reziste pe buze mai multe ore.

Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului