Machiaj & Cosmetica

#unghii puternice #unghii sanatoase #ingrijire unghii #triunghi

10 sfaturi pentru unghiile puternice si sanatoase

Indiferent daca esti tipul de persoana care isi ingrijeste unghiile acasa sau care merge frecvent la salonul de manichiura, cu totii ne dorim unghii sanatoase si perfect ingrijite.

Am discutat cu expertii in ingrijirea unghiilor pentru a afla exact ce ar trebui sa faci pentru unghiile tale, dar mai intai, cum poti sa-ti dai seama daca unghiile sunt sanatoase? Iata cateva semne care te ajuta sa evaluezi sanatatea unghiilor precum si un kit de unghii ce nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta.

Cum iti dai seama data unghiile tale sunt nesanatoase? Potrivit specialistilor daca unghiile tale au urmatoarele aspecte:

  • Unghia este decojita sau despicata ar putea fi rezultatul deficientei de vitamine sau uscare.
  • Petele albe minuscule inseamna de obicei ca va muscati unghiile sau le pictati prea des.
  • Santurile orizontale pot fi cauzate de stres, febra mare.
  • Pielea rosie, umflata din jurul unghiilor ar putea fi de la indepartarea sau muscarea cuticulelor.
  • Unghiile in forma de lingura ar putea fi un semn al deficitului de fier sau al anemiei.

Daca unghiile tale prezinta una din formele de mai sus iti recomand sa consulti un medic de specialitate.

Unghiile sanatoase au urmatoarele semne:

  • Unghia are o culoare alb - rozaliu
  • Cuticulele exista (deci nu le taiati!)
  • Unghiile si varfurile albe au o lungime uniform
  • O proeminenta sectiune alba in forma de smiluna la baza unghiilor

Iata cum sa obtineti unghii puternice si sanatoase:

1. Fii bland cu unghiile

Unghiile tale sunt delicate, nu le curata insistent/obesiv. Nu, folosi unelte metalice sub unghie, deoarece acestea pot determina despartirea placii unghiilor de piele (numita onicoliza).

2. Taiati-va regulat unghiile

Taierile regulate sunt la fel de importante pentru unghiile tale, precum si pentru parul tau. Asa ca faceti-va timp pentru a le taia la fiecare doua saptamani, ajustati perioada de taiere mai rar sau mai des, odata ce vedeti cum va raspund unghiile.

3. Alege sanatatea unghiilor nu lungimea

Unghiile lungi sunt frumoase, dar daca unghia a suferit adancituri sau s-a rupt va recomandam sa va pastrati unghiile scurte. Un stil mai scurt, cu marginea rotunjita, tinde sa fie mai usor de ingrijit astfel incat sa va puteti concentra pe sanatatea si construirea fortei, fara sa va faceti griji pentru nimic altceva.

4. Pastrati intotdeauna o pila de unghii la indemana

Daca esti o persona care munceste fizic sau face gimnastica, unghiile pot fi mult uzate si se pot rupe. Pastrarea la indemana o pile de unghii pentru a netezi orice margini aspre care pot aparea. Cel mai bun mod de a face asta? Lucrati intr-o directie pentru o finisare mai lina si recomandam sa incercati o pila pentru unghii numita si cristal.

5. Nu uitati sa aveti grija si de uneltele de unghii

Dezinfectarea uneltelor de unghii intre utilizari este la fel de importanta precum curatarea periodica a periilor de machiaj. Pentru eliminarea bacteriilor si pentru a va mentine unghiile sanatoase si fara infectii, medicii dermato recomanda folosirea unor sterilizatoare uv. Nu uitati sa inlocuiti in mod regulat instrumentele de unica folosinta.

6. Lasa cuticulele in pace

Cuticulul are un scop foarte important de servit. Acesta sigileaza zona de la baza unghiei. Asadar, atunci cand taiati sau indepartati cuticula, aceasta rupe acea sigilie de protectie, lasandu-va vulnerabil la bacterii si posibilitatea infectiei. Cu cat va lasati mai bine cuticulele, cu atat unghiile va vor multumi.

Daca sunteti nevoiti sa va incurcati cu cuticulele, va recomandam sa impingeti cu usurinta cuticula o data pe saptamana cu un bat din lemn de portocala dupa ce ati iesit din dus, apoi le masati cu un ulei de cuticule.

7. Foloseste un strat de baza ( Base Coat )

Faptul ca va faceti unghiile acasa nu este o scuza pentru a sari peste aplicarea corecta a unui strat de baza (base coat). Aceasta etapa nu numai ca protejeaza unghia de oja semipermanenta, ci ajuta culoarea sa fie mai saturata si opaca cu un singur strat.

8. Foloseste un strat de top ( Top Coat )

Stratul previne decojirea unghiilor, etanseaza culoarea lacului si adauga un finisaj de luciu mult necesar pentru unghiile tale. Va recomandam adaugarea unui alt strat de suprafata ( top coat ) la fiecare trei zile pentru a scapa de ciobire, astfel incat sa pastrati la maxim manichiura.

9. Acorda o pauza unghiilor

Doctorii avertizeaza ca trecerea de la o culoare puternica a polish-ului la alta fara a-i oferi unghiilor o pauza poate sa le usuce, sa le ingalbeneasca si, in timp, chiar sa slabeasca structura unghiei.

10. Hidrateaza regulat mainile si unghiile

Nu te-ai culca fara sa-ti hidratezi fata, asa ca de ce unghiile tale ar trebui sa fie diferite? Unghiile pot fi ingrijite cu ulei de cuticule, amestec de uleiuri de migdale si avocado etc, pentru a mentine cuticulele si unghiile hidratate, dar orice ulei sau hidratant bogat in nutrienti o va face.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare