Machiaj & Cosmetica

#oja #produse cosmetice #fard de pleoape #parfum #mascara #frumusete si ingrijire # produse infrumusetare

Vrei ca produsele de infrumusetare sa reziste mai mult? Iata ce trebuie sa faci

De cele mai multe ori, reusesti sa termini produsele de infrumusetare inainte de expirarea termenului de valabilitate inscris pe ambalajul lor. Exista insa situatii in care esti nevoita sa le arunci dupa doar cateva utilizari, fie pentru ca se usuca, fie pentru ca se ingroasa ori isi schimba mirosul. Noi te invatam cum sa le maresti termenul de valabilitate si sa le pastrezi in conditii adecvate, prin cateva trucuri la indemana!

1. Adauga solutie salina in mascara

Mascara este un produs de machiaj care are un termen de valabilitate de 3-4 luni. Multe persoane se gasesc in situatia de a-si cumpara un produs nou, dupa doar 1-2 luni de utilizare, din cauza ca se usuca si devine greu de aplicat. Daca vrei sa faci mascara sa reziste mai mult, aplica 4-5 picaturi de solutie salina in momentul in care constati ca incepe sa se ingroase. O va subtia si ii va mari termenul de valabilitate cu cel putin inca 1-2 luni.

2. Tine parfumul in spatii reci si intunecate

Daca vrei ca parfumul sa-si pastreze mai mult timp miresmele, tine-l in locuri racoroase si intunecate. Daca este tinut in bataia razelor soarelui, produsul isi va schimba mirosul si nu va mai persista atat de mult pe piele.

3. Tine ojele la frigider

Lacurile de unghii trebuie tinute la rece, in frigider. In acest fel, faci oja sa reziste mai mult si sa se intareasca mai greu in urma numeroaselor utilizari. Daca ai deja lacuri de unghii intarite, adauga 2-3 picaturi de acetona in sticlute si agita-le pentru ca substantele sa se amestece si ojele sa recapete consistenta dorita. In acest fel, cresti valabilitatea produselor si pastrezi textura adecvata pentru inca 4-5 utilizari.

4. Spala peria de par cu sampon

Stiai ca peria de par trebuie curatata de bacterii si depuneri de sebum o data la cateva saptamani? Nu-ti trebuie produse speciale de curatare in acest sens. Samponul de par face toata treaba. Indeparteaza mai intai firele de par prinse intre, apoi spal-o cu sampon si las-o sa se usuce bine inainte de a o folosi.

5. Repara pudra de obraz ori fardul de pleoape sfaramat cu alcool

Daca ai scapat pe jos recipientul cu pudra sau fard de pleoape compact si s-a sfaramat in bucatele, nu te grabi sa-l arunci la cos. Ii poti reda foarte usor starea compacta sau il poti solidifica din nou, turnand cateva picaturi de alcool izopropilic in recipient. Dupa turnarea alcoolului, fardul sau pudra trebuie presata si uniformizata cu ajutorul unei dischete demachiante si apoi lasata sa se usuce cateva ore.

Sursa foto: bolognatoday.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului