Machiaj & Cosmetica

#celule stem vegetale #celule stem #tratamente cosmetice

Utilizarea celulelor stem vegetale in cosmetica

Cosmetica moderna tinde sa tina pasul cu orice noutate si trend in materie de frumusete si sanatate. O noutate in cosmetica moderna este aplicabilitatea proprietatilor celulelor stem umane, proprietati de regenerare in primul rand, in materia produselor pe baza de vegetale. De cand cercetatorii au descoperit aceasta capacitate a celulelor de a se regenera si a lua forma oricaror alte celule specializate ale organismului, celulele stem au inceput sa fie folosite si pentru obtinerea de rezultate importante in industria cosmetica.

 

S-a descoperit ca organismele multicelulare, cum sunt plantele, fructele, animalele si oamenii detin in organismul lor celule stem, celule ce au un rol extrem de important in functia de regenerare. O alta functie importanta a acestor celule este faptul ca acestea pot lua forma altor celule specializate. De aici s-a mers pe idea ca aceste celule, derivate din vegetale, introduse in produsele cosmetice ar putea preveni imbatranirea prematura pielii.

Celulele stem sunt considerate ca fiind originea, sursa (unica) de "tinerete fata batranete" pentru ca ele prelungesc in mod natural capacitatea pielii de a se regenera si stimuleaza propriul metabolism al pielii. In mod normal aceasta capacitate se diminueaza odata cu varsta si determina imbatranirea ireversibila. Aplicarea pe piele a celulelor stem inseamna o sursa extraordinara de energie pentru ten, energie ce va prelungi durata de viata a celulelor

Celulele stem vegetale sunt extrase din fructe, legume, sau plante care isi mentin prospetimea timp indelungat. Aceste extracte sunt folosite ca ingrediente pentru prepararea diverselor creme, seruri sau masti. Produsele care contin aceste celule stem vegetale vor avea pe eticheta, la sectiunea de ingrediente, inscriptionate fie denumirea de acid feluric, acid elagic sau quercetina.

Foarte important este faptul ca atunci cand dorim sa ne achizitionam astfel de produse, sau sa urmam tratamente cu celule stem vegetale, trebuie sa fim atenti la pozitia acestui ingredient pe eticheta. Daca aceste extracte sunt pozitionate printre primele ingrediente, atunci produsul este foarte bogat si bun. Daca este printre ultimele ingrediente, procentajul este de fapt unul foarte mic, iar produsul nu este atat de bun. Altfel spus,chiar daca scrie mare pe eticheta ca va contine anumite ingrediente, daca la ingredientele propriu-zise (INCI) este pe ultimul loc, nici nu va mai ganditi sa cumparati acel produs.

Producerea si extragerea acestor celule este extrem de costisitoare si de aceea de multe ori produsele pe baza de celule stem sunt mai scumpe. Un alt factor il mai reprezinta si marketingul sau publicitatea produsului, insa de cele mai multe ori, cele mai bune produse sunt cele profesionale si nu cele extrem de publicizate.

Un centru specializat in realizarea unor tratamente faciale complexe pe baza de celule stem vegetale este Danilo Lusito Studio – Centro Italiano di Belleza. Situat intr-o zona centrala, acesta dispune de aparatura moderna si de produse profesionale de origine italiana sau franceza.

Produsele folosite aici sunt pe baza de celule stem extrase din mar “Uttwiler Spatlauber” sau extrase din alge marine.

Produsele pe baza de celule stem din mar Uttwiler Spatlauber, vitamina E si complex pe baza de Fucosio combat activ semnele imbatranirii si  formarea ridurilor datorita actiunii energizante profunde care reduce actiunea negativa a  radicalilor liberi. Complexul pe baza de Fucosio dezvolta o actiune intensa de hidratare de lunga durata. Lasa pielea ferma, elastica si tonica. Aspectul este intinerit si cu trasaturi relaxate.

Celulele Stem Marine ofera o protectie mai eficienta impotriva stresului cotidian si a razelor ultra violete, datorita faptului ca algele si plantele marine sunt foarte robuste si supravietuiesc prin protejarea de lumina razelor UV si reducerea la minimum a pierderii de umiditate. Aceste calitati sunt reproduse fidel de linia Genesis Sea Stem si va ofera astazi cea mai avansata metoda anti-imbatranire non invaziva, perfect naturala si cu efecte mai durabile ca niciodata

In cadrul unui tratament cosmetic, pe langa aplicarea diverselor crème, seruri si masti pe baza de celule stem vegetale, foarte importanta este partea de curatare a tenului dar si restul de proceduri cosmetic realizate. Altfel spus, oricat de mult folosim noi acasa produse cosmetice bune, macar din cand in cand ar trebui sa facem un tratament complet si la salonul de infrumusetare. De ce ? Din mai multe motive.

In primul rand, in cadrul unui tratament cosmetic tenul este curatat de celulele moarte dn suprafata, de puncte negre si comedoane. Astfel se accelereaza refacerea naturala a tenului, iar pielea este mai curata, cu porii curati, fapt ce ajuta la patrunderea mai rapida a serurilor, mastilor si cremelor applicate ulterior. Pe un ten incarcat, plin de celule moarte si alte impuritati principiile active se absorb mai greu iar efectul apare mai greu. Pe un ten curat absorbtia principiilor active din crème si seruri are loc imediat.

In cadrul salonului Danilo Lusito Studio – Centro Italiano di Bellezza orice tratament facial cuprinde obligatoriu si partea de curatare si purificare a tenului. Dupa se trece efectiv la partea specifica tratamentului. In cazul de fata, tratamentul cu celule stem vegetale. Se aplica serul cu celule stem vegetale si un ser concentrat pe baza de acid hyaluronic 100% , collagen vegetal si alte vitamine cum sunt vitamin A , vitamin E sau C impreuna cu diferite aparate cosmetic ultramoderne,apoi se aplica masca impreuna cu o lampa speciala de colagen si infrarosu , care la frecventa speciala de unde nm ajuta la impingerea produselor in profunditatea tenului dar si la absorbtia mai rapida a principiilor active, si nu in ultimul rand stimuleaza productia de colagen natural al tenului. Tratamentul se incheie cu un air masaj facial cu diferite uleiuri esentiale sau argan pur si bineinteles o crema tot pe baza de celule stem vegetale. Mai multe detalii despre tratamentul in sine gasiti aici.

Printre principalele beneficii in utilizarea unor astfel de produse sau urmarea unui tratament cosmetic in centre de infrumusetare amintim:

  • Amelioreaza semnele de imbatranire a tenului
  • Stimuleaza productia de colagen si elastina a tenului
  • Cresc fermitatea tenului si densitatea pielii
  • Mentin tenul foarte ferm si elastic
  • Ajuta la regenerarea celulara
  • Lasa tenul foarte catifelat si cu un aspect de portelan
  • Reduce ridurile fine intr-un timp destul de scurt
  • Mentin tesutul cutanat sanatos
  • Reactiveaza functia de reinnoire celulara a tenului si o accelereaza (in cazul tenului matur)
  • Hidrateaza tenul si ajuta la mentinerea acestuia hidratat mai mult timp

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare