Machiaj & Cosmetica

#ingrijire unghii #unghii fragile #fortificare unghii #intarire unghii

Unghiile tale sunt extrem de fragile? Iata cum le poti fortifica

Una dintre cele mai mari torturi pentru femei sunt unghiile rupte. O manichiura perfecta implica in primul rand unghii foarte sanatoase, de aceea cel mai indicat ar fi sa ai le acorzi o ingrijire speciala. Iata cateva produse naturale care te pot ajuta sa iti fortifici unghiile:

1. Ceapa cruda

Desi nu pare foarte placuta, mai ales din cauza mirosului, aceasta tehnica este foarte eficienta in ceea ce priveste intarirea unghiilor. Secretul consta in taierea unei cepe medii pe jumatate, apoi realizarea unei incizii in ea astfel incat sa aiba loc unghia. Pentru a isi face efectul, este foarte important sa iti tii unghia in mijlocul cepei cel putin 15 minute. Desi mirosul sau este greu de suportat, efectele cepei pentru unghiile tale vor fi surprinzatoare daca aplici acest tratament frecvent.

2. Amestecurile de uleiuri

Uleiurile naturale sunt foarte folosite in industria cosmetica. Astfel, daca vrei sa ai unghii rezistente foloseste in mod frecvent un amestec de uleiuri naturale. Combina intr-un bol mic doua linguri de ulei de migdale si doua linguri de ulei de masline. Cu un disc de bumbac aplica acest amestec pe unghii de cel putin trei ori pe zi, timp de mai multe saptamani.

3. Usturoiul pisat

Ei bine, din pacate, unghiile pot fi intarite cu produse naturale ce nu au tocmai un miros foarte placut. Un alt ingredient-minune care te poate ajuta sa ai unghii sanatoase si foarte rezistente este usturoiul. Piseaza cativa catei de usturoi si pune-i intr-un pahar cu apa si lasa-i la macerat cel putin 15 minute.

Tine apoi unghiile in acest amestec timp de 10 minute. Repeta aceasta operatiune de cel putin doua ori pe zi, daca vrei sa obtii beneficii rapide.

4. Lacul de unghii hidratant

Inainte de a aplica oja colorata pe unghii, cel mai indicat ar fi sa folosesti un remover care sa contina foarte multe ingrediente hidratante, pentru a nu-ti deteriora unghiile. Desi oja va fi mai greu de indepartat, beneficiile acestui lac hidratant sunt uimitoare, asa ca nu sari niciodata peste acest proces.

Sursa foto: imjuer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare