Machiaj & Cosmetica

#unghii #manichiura #unghii ingalbenite #albire unghii

Unghii ingalbenite? Albeste-le rapid cu produse pe care le ai la indemana

Unghiile ingalbenite arata nesanatos si de aceea esti si tentata sa le ascunzi culoarea inestetica sub un lac de unghii. Insa sub oja, culoarea galbena se intensifica si mai tare, asa ca cel mai simplu este sa le redai culoarea naturala. Iata ce trebuie sa faci:

Tratamentul cu bicarbonat

Indeparteaza orice urma de lac de unghii cu dizolvant pentru oja. Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de apa oxigenata si aplica cate putin din pasta formata pe fiecare unghie in parte. Cu o periuta cu perii moi freaca unghiile aproximativ un minut. Clateste cu apa curata si aplica ulei de cuticule la baza unghiilor. Repeta acest tratament in fiecare zi timp de o saptamana, insa fara sa aplici lac de unghii intre timp.

Tratamentul cu lamaie

Ca si in cazul tratementului cu bicarbonat, inainte de toate trebuie sa te asiguri ca nu mai ai nicio urma de oja pe unghii. Apoi, stoarce intr-un castron zeama de la o lamaie si tine varfurile degetelor inmuiate timp de 15 minute. Clateste apoi cu apa calda si aplica ulei de cuticule sau o crema de maini. Repeta acest tratament de doua ori pe saptamana si vei vedea cum unghiile tale se albesc ca prin minune.

Poti face exact acelasi lucru folosind o tableta de curatare a protezelor dentare pe care sa o dizolvi intr-un bol cu 200 de mililitri de apa si in care sa iti inmoi unghiile.

Pentru a preveni ingalbenirea unghiilor, inainte sa aplici oja colorata trebuie sa aplici o baza protectoare transparenta, care va impiedica oja sa-ti atace structura unghiei.

Cauzele ingalbenirii unghiilor

Trebuie sa stii insa ca ingalbenirea unghiilor mai poate fi produsa si de o micoza, infectii ale unghiilor, caz in care trebuie obligatoriu sa consulti un dermatolog.

Fumatul este principalul factor al ingalbenirii unghiilor. Nicotina si gudronul, doua dintre substantele chimice care se regasesc in tigari, iti ataca unghiile in timp ce tii in mana o tigara aprinsa. Asadar, cu cat renunti mai rapid la acest viciu, cu atat vei avea mai repede unghii frumoase, fara niciun fel de probleme.

Sursa foto: beauty.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului