Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #frumusete #ulei de susan #ulei de corp

Uleiul de susan, o atingere delicata pentru piele. 5 beneficii spectaculoase pentru frumusetea corpului tau

Uleiul din seminte de susan este cunoscut si ca "regele uleiurilor", un nume binemeritat datorita proprietatilor terapeutice si de infrumusetare remarcabile pe care le are asupra corpului. Bogat in grasimi polinesaturate si mononesaturate, dar si in antioxidanti, vitamine si minerale esentiale, uleiul de susan este considerat un elixir complet al frumusetii pielii!

1. Protejeaza pielea impotriva soarelui

Datorita concentratiei crescute de vitamina E, uleiul de susan poate inlocui cu succes lotiunile cu protectie solara pe care le folosesti la plaja. In plus, folosirea zilnica a uleiului pe post de lotiune de corp iti ofera o protectie crescuta impotriva razelor UV chiar si in lunile reci ale anului, perioade in care protectia solara nu ar trebui neglijata.

2. Hidrateaza si hraneste intens pielea uscata

Uleiul de susan este remediul excelent pentru pielea uscata, datorita concentratiilor crescute de vitamina E, acid linoleic, acid stearic si acid palmitic, ce patrund in profunzimea celulelor si hranesc tesuturile, oferind pielii un aspect catifelat si stralucitor. Insista cu aplicarea uleiului in special in zonele predispuse uscarii: coate, genunchi, maini etc. Pentru prevenirea deshidratarii pielii, toarna cateva picaturi de ulei in cada, atunci cand faci baie.

3. Incetineste procesul de imbatranire a pielii

Uleiul din seminte de susan este un excelent remediu antiaging. Produsul contine un antioxidant special - sesamol - care are puternice proprietati de prevenire a ridurilor si a liniilor fine de pe piele care tind sa iti tradeze varsta.

4. Grabeste vindecarea infectiilor si leziunilor pielii

Uleiul de susan are puternice proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si reparatoare. Previne dezvoltarea infectiilor pe rani deschise sau diverse leziuni cutanate si grabeste vindecarea eczemei, psoriazisului si a altor afectiuni care lasa urme inestetice pe piele.

5. Elimina toxinele din piele

Uleiul are si un efect detoxifiant asupra pielii, contribuind la indepartarea numeroaselor toxine care intra in contact cu corpul tau in fiecare zi. Multe dintre aceste toxine sunt solubile in ulei. Pentru a le indeparta rapid, aplica un strat generos de ulei de susan cald pe piele, lasa-l 15 minute sa dizolve toxinele, apoi clateste-te cu apa calduta si indeparteaza uleiul cu sapun prin masaj bland, pentru a stimula si circulatia sangelui.

Sursa foto: realfoodforlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare