Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #produse cosmetice #truse de machiaj #cosmetice femei

Truse de machiaj: Cum sa le cureti si intretii

Trusele de machiaj pot deveni un pericol pentru calitatea machiajului tau dar si pentru sanatatea ta atunci cand nu sunt curatate si ingrijite corespunzator. Afla cum sa intretii o trusa de machiaj.

Daca trusele de machiaj nu sunt curatate in mod regulat, ele pot deveni un pericol pentru procesul de infrumusetare la care sunt folosite.

Inainte de a incepe sa-ti cureti si sa-ti ingrijesti trusa machiaj , asigura-ti un spatiu pe care vei putea intinde cu aranja tot continutul ei, fara graba.

 

Curatarea truselor de machiaj
 

Pensulele si cutiile de farduri se curata cel mai usor. Goleste compartimentele acestora si curata-le cu o substanta dezinfectanta.

O pensula murdara va transfera bacteriile si microbii in mai multe produse de machiaj . Foloseste produsele speciale de curatat pensulele si inmoaie-le in apa calduta pentru a le clati.

Inainte si dupa procesul de curatare, spala-te intotdeauna pe maini pentru a nu raspandi bacteriile in machiaj sau in afara ei.

 

Organizarea truselor de machiaj
 

Produsele de machiaj trebuie organizate separat in functie de frecventa cu care le folosesti. Separa produsele pe care folosesti zilnic de cele pe care le pastrezi doar pentru ocazii speciale.

Daca nu mai tii minte de cat timp ai un produs cosmetic din trusa ta de machiaj, il ai de prea multa vreme. Odata desfacute, produsele de machiaj incep un proces de degradare care impune eliminarea lor din trusa ta de machiaj inaintea termenului de expirare.

Folosirea produselor invechite nu afecteaza doar calitatea si aspectul final al machiajului si iti poate chiar irita sau infecta pielea.

 

Valabilitatea dupa deschidere a produselor cosmetice
 

Trei luni: mascara, creion dermatograf lichid

Sase luni: fond de ten pentru zona ochilor, creme si geluri pentru ochi, pudra pentru fata care este depozitata cu pensula sau buretele in contact constant cu produsul, fonduri de ten cremoase

Un an: fonduri de ten lichide, creme hidratate, corector la tub

Fardurile pudra pot fi pastrate mai mult timp, pana cand produsul devin vizibil invechit si isi schimba proprietatile, la fel ca si creionul de ochi si cremele bronzante.

 

Uneltele de aplicare
 

Cele mai multe unelte de aplicare care vin gratuit cu produsele de machiaj sunt de calitate scazuta, colecteaza microorganisme si nu pot fi curatate cu usurinta.

Folosind pensule de machiaj de calitate, cumparate de tine, te asiguri ca uneltele cu care iti aplici machiajul iti vor asigura atat calitatea acestuia cat si sanatatea pielii .

Curata-ti pensulele in mod regulat cu sapun antibacterial pentru a te asigura ca sunt curate si gata de folosire.

Pentru a curata creionul dermatograf foloseste putina vata sau un disc demachiant inmuiat in alcool.

Nu uita, produsele cosmetice din trusa ta de machiaj trebuie folosite doar de tine. Cu cat numarul de persoane care il foloseste creste, cu atat creste si riscul de sanatate pentru toti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare