Machiaj & Cosmetica

#mascara #rimel #machiaj #gene

Trucuri pentru aplicarea rimelului

Mascara este produsul care nu lipseste din arsenalul  tau zilnic de frumusete. De multe ori insa, excesul de rimel sau aplicarea necorespunzatoare duc la un rezultat inestetic . Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti pui ochii in evidenta cu ajutorul rimelului.

 

Pasul 1. Aplica rimelul in zig-zag

Incepe de la baza genelor, miscand periuta pana la varfurile acestora. Miscarea corecta este cea in zig-zag, de la stanga la dreapta. Aceasta iti va aranja genele astfel incat sa arate impecabil, fara sa se lipeasca intre ele. De asemenea, pozitia pe care o vor lua genele dupa miscarile in zig-zag iti vor pune in evidenta forma ochilor. Pune accentul pe radacinilor genelor. Vor oferi ochilor tai iluzia de profunzime. Un alt truc este sa aplici un strat de mascara atunci cand clipesti. Iti va defini lookul si vei fi gata sa ii uimesti pe toti.

Pasul 2. Pudreaza-ti genele

Toate avem aceeasi problema: machiajul dispare mult prea repede de pe fata sau textura acestuia se intinde. Pentru a evita surprizele neplacute, pudreaza-ti usor genele inainte de a aplica mascara. Citeste mai multe despre acest subiect in articolul Cum sa faci machiajul sa dureze.

Pasul 3. Aplica mascara doar pe genele pleoapei superioare

Daca iti doresti un look dramatic, pune-ti in evidenta doar genele pleoapei superioare. Daca genele pleoapei inferioare sunt mult prea deschise la culoare, acopera-le doar cu un singur strat de rimel. Pentru a nu te murdari, strecoara sub acestea un servetel. De asemenea, asteapta cateva secunde pana aplici al doilea strat de produs. Eviti astfel sa iti refaci machiajul din cauza urmelor de rimel.

Pasul 4. Foloseste un ondulator pentru gene

Ondulatorul pentru gene iti va face ochii sa para mai mari si mai luminosi. Nu conteaza in ce moment alegi sa il folosesti, inainte sau dupa aplicarea rimelului. Asigura -te insa ca stratul de mascara este uscat. Stilistii recomanda ca inainte de a folosi ondulatorul pentru gene, sa il incalzesti putin, timp de cateva secunde, cu foehnul. Asigura-te insa ca nu este prea fierbinte.

Pasul 5. Combina rimelurile

Iata un truc des folosit de catre stilisti. Daca vrei sa iti pui in evidenta ochii, atunci combina doua rimeluri care au functii diferite. Aplica-l insa prima data pe cel cu o consistenta mai usoara. Nu uita sa indepartezi, la sfarsit, excesul.

Pasul 6. Indeparteaza excesul

Genele supraincarcate cu rimel vor arata ca o panza de paianjen si iti vor face o intrare inestetica. Daca ai aplicat mai multe straturi, fii sigura ca inainte de a iesi din casa, sa indepartezi excesul. Cum? Cel mai simplu ar fi sa achizitionezi o periuta speciala pentru gene. Daca insa nu esti fana a acestui produs, pastreaza periuta de la rimelul care tocmai ti s-a terminat, curat-o si perie cu aceasta genele pentru a scapa de excesul de rimel.

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului