Machiaj & Cosmetica

#ruj #trucuri #aplicare ruj #utilizare ruj

Trucuri pentru aplicarea corecta a rujului

Rujul, un accesoriu de baza in trusa ta de machiaj, are cateva secrete de aplicare pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca. Utilizarea unui anumit tip de ruj poate face diferenta intre un look reusit si unul care nu te avantajeaza deloc.

In afara de alegerea rujului care te pune in valoare, este important sa iti pregatesti si buzele pentru a aplicare fara cusur. Iata cateva trucuri utile despre folosirea rujului ca un adevarat profesionist in machiaj!


1. Pregateste o "baza" de aplicare

Ai observat ca nunta rujului difera pe buzele tale, de cea pe care o vezi pe ambalaj? Acest lucru se intampla atunci cand nu iti pregatesti o baza de aplicare care sa nu influenteze culoarea rujului: tenta rozalie naturala a buzelor trebuie sa fie estompata in prealabil.

Aplica un strat subtire de fond de ten pe buze, intinzandu-l bine pentru a se uniformiza cu restul tenului. Alta solutie ar fi sa te dai cu putin balsam de buze, apoi sa aplici o pudra neutra, care sa decoloreze usor buzele. In acest fel, pigmentul rujului va ramane la fel, iar rezistenta produsului va creste.


2. Transforma orice ruj in unul rezistent la transfer

Orice ruj din trusa ta personala se poate transforma in unul rezistent la transfer, daca pui in practica urmatorul truc: aplica un strat de ruj, tamponeaza-ti gentil buzele cu un servetel de hartie, apoi aplica un strat de pudra translucida. Acum poti sa executi a doua aplicare a rujului, care va fi suficient de persistenta pentru o zi intreaga.


3. Mareste-ti buzele prin contur

Alege doua creioane de buze pentru contur in subtonuri asemanatoare, unul mai deschis cu doua nuante. Contureaza-ti buza superioara cu cel mai deschis, apoi aplica-l pe cel mai inchis de-a lungul buzei de jos. Efectul de marire obtinut este unul subtil, care reuseste sa "pacaleasca" ochiul ca buza de sus este mai "plina".


4. "Resusciteaza" rujurile vechi

Dupa ce te plictisesti de un ruj mai vechi, nu te grabi sa il arunci. Il poti readuce la viata cu ajutorul luciului de buze! Pur si simplu aplica deasupra un gloss in nuante liliachii sau purpurii, care se combina estetic cu orice alta culoare de ruj.


5. Tine rujul departe de dantura

Cea mai mare problema care apare atunci cand porti un ruj in nuante tari este cea a patarii danturii cu pigment. Din fericire, poti sa previi incidentul cu un mic truc eficient: plimba-ti un deget in interiorul buzelor stranse, astfel incat rujul sa ramana doar pe partea exterioara a zambetului tau.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare