Machiaj & Cosmetica

#trucuri machiaj #machiaj #pori dilatati

Trucuri de machiaj care te ajuta sa scapi de porii dilatati

Porii dilatati sunt una dintre problemele pielii cu care se confrunta majoritatea femeilor. Chiar daca nu exista un produs special pentru tratarea lor, trebuie sa ai mare grija in privinta acestora. Aparitia porilor dilatati indica in primul rand o piele sensibila, predispusa la aparitia punctelor negre sau acneei. Porii mari sunt, de asemenea, cauzele celor mai multe acumulari de celule moarte. Daca doresti insa sa ascunzi porii dilatati, poti face acest lucru cu ajutorul machiajului. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta in acest sens:

1. Apa rece

Inainte de a aplica machiajul, spala-te pe fata cu apa rece sau maseaza-ti usor zonele afectate cu un cub de gheata. Acest proces te va ajuta sa reduci din dilatatia porilor. Dupa aceea foloseste o lotiunie de minimizare a porilor, pe care o gasesti in aproape toate magazinele de specialitate.

2. Anticearcanul

Pentru a acoperi in intregime porii dilatati, trebuie sa ai in geanta un anticearcan si servetele mereu. Aceste produse le poti folosi in cazuri de urgenta. Aplica mai intai anticearcanul, apoi sterge fata usor de surplus, iar porii dilatati vor fi vizibil redusi.

Un anticearcan translucid aplicat pe piele inainte de machiaj poate face minuni in privinta porilor dilatati.

Daca nu gasesti un anticearcan translucid, poti folosi si un anticearcan normal. Indiferent de modelul pe care il alegi, trebuie sa aplici anticearcanul intr-un strat subtire, astfel incat sa reduca vizibilitatea porilor, dar nici sa nu iasa prea mult in evidenta.

3. Fondul de ten

Un alt produs cosmetic pe care il poti folosi pentru a reduce porii dilatati sunt fondurile de ten. Acesta vine peste stratul de anticearcan si reduce semnificativ vizibilitatea porilor dilatati.

Inainte de a aplica fondul de ten, poti folosi, de asemenea, si o baza de machiaj. Aceasta va ajuta ca machiajul sa se fixeze mai bine si sa reziste mai mult timp.

4. Machiajul mineral

Machiajul mineral si produsele cosmetice noncomedogenice, care nu blocheaza secretia porilor, sunt o prioritate atunci cand vine vorba despre pori dilatati. Acestea nu contin substante chimice si ofera un aspect mult mai natural al machiajului.

Sursa foto: beautiesfactory.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare