Machiaj & Cosmetica

#tratamente corporale #ingrijire piele #menstruatie #cosmetica

Trucuri de frumusete pe care sa le folosesti in "acea" perioada a lunii

Schimbarile hormonale care au loc in organismul unei femei in timpul menstruatiei sunt adesea vizibile chiar si pe chip. De la cosuri, la ten gras, pori dilatati, cearcane adanci si par lipsit de volum, iata care sunt simptomele prezente in "perioada nefasta" a lunii si solutiile lor:

Hidrateaza-ti pielea

In timpul menstruatiei, pielea isi pierde din stralucire si scoate parca la suprafata toate imperfectiunile. Tot ce poti face este sa le... ascunzi la loc. Alege produse cosmetice cu particule luminoase, de la corector, la fond de ten sau seruri hidratante.

Foloseste creme pentru ten acneic

In zilele in care nivelul de estrogen este scazut, pielea elimina mult sebum si devine foarte grasa. Foloseste un demachiant potrivit pentru o astfel de problema si nu pe cel pe care il utilizezi zi de zi. Cauta un produs cu efect anti-inflamator. Poti folosi si o crema pentru ten acneic, cu acid salicilic.

Maseaza-ti ochii

In perioada menstruatiei apar adesea pungi inestetice sub ochi, dar de care poti scapa cu un masaj bun. Cu o crema de fata efectueaza miscari circulare delicate de jur imprejurul ochilor. Important este insa sa ramai si bine hidratata.

Curata bine tenul

Nu exista niciun truc minune care sa reduca porii dilatati, mult mai vizibili in timpul ciclului. Solutia cea mai eficienta este sa ii tii cat mai curati si in felul acesta sa para mai mici. Iti poti curata tenul cu o pasta din bicarbonat de sodiu si apa calda.

Adapteaza-ti machiajul

Unul dintre cele mai bune sfaturi de urmat in timpul menstruatiei este sa folosesti produse cosmetice cremoase in locul celor pudra, pentru a nu accentua si mai mult imperfectiunile. Foloseste o baza pentru pleoape inainte sa aplici fardul si un balsam pentru buze in locul rujului care le poate usca.

Protejeaza-ti pielea

In perioada ciclului, nivelul crescut de hormoni poate face pielea mai sensibila la razele soarelui, de aceea e bine sa folosesti in aceste zile o crema cu factor de protectie UV. Ai putea sa incepi chiar cu cateva zile inainte de debutul menstruatiei.

Intareste-ti parul

Foloseste balsam pentru par de fiecare data cand il speli si evita in acea perioada sa folosesti feonul cu aer cald, intrucat parul este slabit si il poti arde usor. Foloseste produse pentru volum.

Controleaza-ti dieta

Si dieta este importanta in acea perioada. Alege alimente bogate in fitoestrogeni si polifenoli, de la seminte de in, la ciocolata neagra si evita mesele bogate in carbohidrati.

Sursa foto: gippokrat.by

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare