Machiaj & Cosmetica

#saloane infrumusetare #tratamente tricologice #tratamente infrumusetare #tratamente

Tratamentele tricologice, o noua ramura de tratamente in saloanele de infrumusetare

Din totdeauna atat reprezentantele sexului feminin cat si celui masculin au acordat o atentie deosebita podoabei capilare, iar atunci cand au aparut diverse probleme legate de caderea parului, excesul de sebum , matreata , etc , atunci fiecare s-a indreptat catre o solutie pentru a elimina aceste probleme. Asa a aparut tricologia de fapt, dintr-o nevoie de a trata si mentine parul si scalpul sanatos. Ce este de fapt tricologia? Tricologia , conform definitiei sale este acea disciplina medicala care studiaza structura, functiile si afectiunile scalpului si parului.

 

Tricologia este ramura dermatologiei cel mai des intalnita in clinici specializate in detrimentul saloanelor de infrumusetare. De ce? In primul rand pentru a putea efectua astfel de tratamente trebuie sa detii anumite informatii legate de structura pielii, chimie si anatomie, iar cel mai des specialistii sunt medicii dermatologi. Insa, in ultimii ani saloanele de infrumusetare au inceput sa acorde un interes deosebit problemelor scalpului si prin urmare si produselor si tratamentelor care pot ameliora sau inlatura aceste probleme. Mai multe detalii despre tricologie si nu numai gasiti aici.

Asa cum am amintit mai sus, tricologia se ocupa cu studiul scalpului, si implicit al afectiunilor acestuia. Printre cele mai des intalnite afectiuni ale scalpului si parului amintim:

  • Ingrasarea excesiva a scalpului si a parului
  • Caderea in exces a parului (alopecie)
  • Matreata, ce poate fi uscata sau grasa

Aceste trei afectiuni sunt strans legate intre ele, si de multe ori o persoana poate prezenta mai mult de unul din simptomele de mai sus. Pentru un mai bun tratament, din punct de vedere medical aceste afectiuni generale au fost clasificate in afectiuni specifice cum sunt:

  • Dermatita seboreica
  • Psoriazis
  • Pitiriazis simplex
  • Pitiriazis steatoid
  • Alopecie androgenetica
  • Alopecie areata
  • Alopecie difuza
  • Trichomicoze

Igiena pielii si a scalpului joaca un rol foarte important, in astfel de cazuri fiind necesara curatarea periodica a zonei cu sapun sau gel specific, in cazul fetei, sau cu un sampon special in cazul scalpului. Produsele folosite trebuie sa fie in primul rand fara parabeni sau sulfati, cat mai natural.

Printre cele mai frcevente cause determinate ale acestor probleme amintim:

  • Alimentatia necorespunzatoare,de genul fast-food, picanta, grasa sau alimentele cu un inalt grad de excitabilitate sau care pot da alergii consumate in exces
  • Diferite dereglari hormonale
  • Stresul
  • Igiena necorespunzatoare cu sampoane bogate in saruri sau iritante pentru scalp
  • Spalatul des poate duce la o ingrasare excesiva a parului
  • Infectiile
  • Diferite medicamente cum sunt antibioticele luate in exces sau ibubrofenul
  • Alcoolul in exces
  • Fumatul
  • Expunerea prelungita la soare sau solar
  • Deshidratarea pielii

     

Aminteam mai sus ca in ultima vreme si saloanele deinfrumusetare au inceput sa acorde o importanta mai mare acestor probleme.In Bucuresti, puteti gasi un astfel de salon care dispune atat de produsele necesare cat si de un specialist in domeniu care va poate ajuta. Este vorba despre centrul de infrumusetare Danilo Lusito Studio – Centro Italiano di Bellezza, situat intr-o zona centrala, zona Dorobanti – Floreasca.

Stilistul Danilo Lusito a facut cursuri de tricologie la un important producator de produse tricologice din Italia, Verona. Fabrica O’Rising este recunoscuta international pentru grija si calitatea produselor sale, produse specific pentru asftel de probleme.

Acesta va poate ajuta in obtinerea unui diagnostic si va poate recomanda tipul de tratament adecvat. Centrul dispune si de produsele necesare, produse specifice acestor probleme, produse in primul rand biologice, fara parabeni,sulfati sau alte componente iritante.

Primul pas in cadrul oricarui tratament facut de catre Specialistul in Tricologie Danilo Lusito este analiza computerizata cu microscop a scalpului. In functie de aceasta analiza se va face diagnoza si planul de tratament.

Planul de tratament va consta in aplicarea unor peeling-uri specifice, masti speciale aplicate direct pe scalp, diferite uleiuri esentiale sau principii active, spalarea cu un sampon specific problemei, si la final aplicarea unei fiole impreuna cu aparatul de Inalta Frecventa sau Mezoterapie.

In functie de evolutie, tratamentele se pot schimba, astfel ca pentru o problema de sebum excesiv si cadere a parului, initial se va lucra pentru reglarea excesului de sebuum, iar mai apoi se vor efectua tratamente energizante pentru stoparea caderii parului si stimularea regenerarii sale.

Tratamentele din cadrul salonului pot fi : pentru dermatite, anti-cadere, anti-matreata, anti-gras, pentru scalp uscat sau restructurante cu keratina sau botox. Mai mult fiecare tratament va fi specific (pentru matreata uscata, pentru matreata grasa,etc), variabilele fiecaruia fiind nenumarate. Mai multe detalii despre fiecare tratament veti putea gasi direct pe pagina chiclady.ro.

De asemenea pentru cazuri complicate mentionam ca Specialistul in Tricologie Danilo Lusito colaboreaza strans si cu un medic dermatolog care va poate recomanda analize amanuntite si alte tratamente.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare