Machiaj & Cosmetica

#femei #frumusete #suferinta #tratament frumusete

Tratamente vintage pentru frumusete. Cat sufereau femeile pentru a fi frumoase!

Femeile s-au preocupat inca din cele mai vechi timpuri de felul in care arata. Daca acum ti se pare o adevarata tortura mersul la sala, solutiile de infrumusetare (impachetari, tratamente pentru vergeturi, injectii botox sau alte tratamente cosmetice), se pare ca femeile din secolele trecute sufereau mult mai mult pentru a fi frumoase. Iata cateva dintre cele mai dure tratamente pentru frumusete!


1. Hangover Heaven

Hangover Heaven era unul dintre tratamentele preferate ale vedetelor de la Hollywood din anii'40. O masca in care erau cuburi de gheata se punea pe fata femeilor pentru a le reimprospata machiajul intre doua filmari.

Sursa foto: facebook.com


2. Masina de aspiratie

In anii '30, femeile isi pastrau tenul neted, fara riduri, cu ajutorul unor masini de aspiratie. Aceasta avea niste duze mici de sticla atasate la un furtun de cauciuc, prins de o pompa de aspiratie. Odata actionata, masina de aspiratie provoca dureri intense.

Sursa foto: dailymail.co.uk via London Media


3. Scaune cu role metalice

Pentru a slabi, femeile din anii '40 incercau felurite tratamente, unele dintre ele extrem de dure. Unul dintre acestea era masajul picioarelor cu ajutorul unor role metalice.


4. Ochelari cu scut pentru nas

Un inventator din Los Angeles a creat ochelarii de soare cu protectie pentru nas. Desi nu aveau un aspect foarte placut, ochelarii erau conceputi, astfel incat sa protejeze nasul de razele soarelui. Multumita acestor ochelari, femeile din anii '30 au putut evita roseata de pe nas, provocata de razele arzatoare ale soarelui.

Sursa foto: modernmechanix.com


5. Aparat pentru tonifiere

In anii '30, femeile isi pastrau corpul tonifiat cu ajutorul unui "aparat" care imita miscarea facuta la canotaj. Astfel, un arc era prins de doua benzi elastice legate in jurul picioarelor si al gatului. Femeile reuseau astfel sa-si tonifice muschii abdominali si coapsele, in schimbul unui disconfort fizic care le dadea fiori.


6. Aparat pentru maxilar

Realizat pentru a lucra in timpul noptii, aparatul a fost creat in 1936. Acesta consta intr-un arc purtat in jurul maxilarului si avea doua butoane mici care apasau obrajii. In acest mod, beneficiau de un efect de lifting si curatare a fetei.


7. Aparat de indepartat pistruii

Acum pistruii sunt la moda, insa in anii '30 femeile faceau sacrificii pentru a scapa de ei. Pe fata pacientei era aplicat dioxid de carbon, iar ochii si nasul erau acoperiti cu dopuri etanse pentru protectie. Astfel, femeile erau nevoite sa respire printr-un tub si sa indure usurimea intensa.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare