Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #stil #epilare definitiva #epilare definitiva laser #epilare ipl

Totul despre o epilare definitiva eficienta

Termenul de epilare definitiva este folosit in general pentru a defini tratamentul de indepartare a parului nedorit de pe corp prin metode tehnologice de ultima generatie. In realitate, pilozitatea dispare pentru toata viata de pe corp, termenul garantat de specialisti fiind de aproximativ 10-15 ani. Afla totul despre realizarea epilarii definitive si vezi daca este o solutie eficienta pentru nevoile tale specifice.

Daca iti doresti o epilare definitiva, trebuie sa stii ca ea se realizeaza pe parcursul mai multor sedinte si foloseste tehnologia laserului ( epilare cu laser , epilare cu IPL - lumina intens pulsata).

In prezent, epilarea pe termen lung acopera aproximativ 10-15% din piata serviciilor si produselor in acest scop.

Distrugerea parului prin epilare definitiva

Epilarea definitiva se realizeaza prin distrugerea progresiva a radacinilor firelor de par prin intermediul caldurii (o temperatura de 70 de grade Celsius). In urma tratamentului, foliculii sunt deteriorati si devin inactivi, astfel incat parul sa nu se mai poata regenera de-a lungul timpului.

In medie, fiecare persoana se naste cu un numar aproximativ de 5 milioane de foliculi pilosi (radacini ale firelor de par). De aceea, epilarea definitiva se face treptat, prin sedinte care se pot intinde de-a lungul mai multor ani (dupa primii 2 ani firele incep sa creasca vizibil mai subtiri si mai fragile).

Eficienta epilarii definitive si durata de timp necesara pentru aparitia primelor rezultate depind in mare masura de natura parului tratat (firele groase, lucioase si foarte puternice sunt dificil de indepartat definitiv, uneori imposibil).

Dupa 10-12 sedinte de epilare definitiva, se constata ca disparitia parului este partiala, dar ca firele nu par sa mai creasca pe anumite portiuni. Curatarea zonelor prin aceasta metoda de indepartare a parului nedorit se realizeaza in proportii diferite:
 

  • 80%-90% : axila
  • 90%-95% : zona inghinala
  • 50%-70% : chip
  • 60%-70% : coapse
  • 90%-95% : gambe


Preturi orientative pentru epilarea definitiva

Preturile pentru o sedinta de epilare definitiva variaza de la 30 de euro pentru zone mici (perciuni, barbie, sprancene, pometi), 50 de euro pentru mustata, 100 de euro pentru axile si sani, 120 de euro pentru epilarea definitiva inghinala si 290 de euro pentru picioare (integral).

Sunt necesare 3 pana la 6 tratamente, in functie de culoarea firelor de par, tipul laserului sau a ILP-ului utilizate si a zonei tratate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare