Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #make-up #stil #machiaj si cosmetica #sfaturi frumusete #trucuri infrumsetare

Top 4 cele mai frecvente greseli de beauty

Un look desavarsit nu presupune neaparat vizita frecventa la salonul de infrumusetare. Pentru a arata impecabil, trebuie doar sa inveti sa eviti cateva greseli de beauty. Care sunt acestea si cum le corectezi, afla in continuare!


1. Aplici balsam pe tot parul

Nu sunt putine acele femei care aplica balsam de par intocmai cum aplica samponul: incepand de la radacinile firelor de par si continuand inspre varfuri. Aceasta practica, insa, nu este recomandata din cel putin doua motive: parul abia crescut este sanatos, iar balsamul aplicat la radacini iti va incarca firele determinand un aspect inestetic , uleios.

Cum corectezi: Aplica de la urechi inspre varfurile parului. Astfel, ii oferi volum si elimini problema parului care trebuie spalat frecvent.

2. Te parfumezi dupa ce te-ai imbracat

De ce este aceasta o greseala? Deoarece parfumul risca sa iti pateze hainele, dar si pentru ca fibrele textile pot transforma aroma acestuia intr-una neplacuta. Este important sa retii, asadar, ca parfumul trebuie aplicat direct pe piele, intrucat interactioneaza cu caldura corpului si determina formarea unei arome personalizate.

Cum corectezi: Inainte de a te imbraca, pulverizeaza de 1-2 ori pe incheieturi, gat si in spatele lobilor urechilor. Evita sa iti freci incheieturile, intrucat aceasta miscare distruge structura moleculara a parfumului.

3. Folosesti crema pentru a scapa de ochii umflati

O dieta bogata in sare, printre altele, poate determina retentia de apa , inclusiv in jurul ochilor. In acest caz, evita sa aplici crema pe zona afectata intrucat ingredientele acesteia vor actiona contrar asteptarilor tale.

Cum corectezi: Daca zona din jurul ochilor este umflata, fara a fi rosie sau iritata, aplica o compresa rece timp de 10-15 minute. Poti folosi, de asemenea, gel cu cafeina sau clasicele felii de castravete .

4. Faci dus sau te imbaiezi pana cand pielea si parul "scartaie" de curatenie

Chiar daca pentru tine acesta reprezinta un indicator al faptului ca esti perfect curata, aceasta senzatie mai inseamna si ca ai eliminat uleiurile naturale si lipidele care iti protejeaza pielea si parul.

Cum corectezi: In primul rand, evalueaza produsele pe care le utilizezi pentru a determina daca acestea nu sunt prea agresive cu pielea si parul tau. De asemenea, straduieste-te sa nu faci dus mai mult de 10 minute si nu folosi apa fierbinte, ci calda.

Foto: txid.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare