Machiaj & Cosmetica

#masti ten iarna #ingrijire ten iarna #masti ten #ingrijire ten #ten #sfaturi ingrijire ten

Ten de portelan, chiar si pe timpul iernii! 5 masti simple pentru prevenirea pielii uscate

Tenul are cel mai mult de suferit de pe urma ninsorii si a gerului, intrucat predispun rapid pielea la uscare si iritatii. Iti poti proteja cu succes tenul de frigul iernii cu ajutorul unor masti speciale, preparate din ingrediente ce creeaza un scut de protectie impotriva atacului radicalilor liberi! Iata cinci dintre cele mai simple si la indemana masti cu care iti poti hrani si rasfata tenul in zilele geroase de iarna!

1. Masca cu avocado

Avocado este ingredientul perfect pentru mastile tale faciale din timpul iernii, datorita continutului crescut de grasimi si antioxidanti ce protejeaza eficient de efectele gerului. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci doua lingurite de piure de avocado cu o lingurita de ulei de masline si apoi sa aplici masca, prin masaj, pe toata fata. Las-o sa actioneze 15 minute si apoi spala-te cu apa calduta.

2. Masca cu iaurt

Iaurtul este un revitalizant excelent al tenului, ce inlatura nu doar semnele de oboseala, ci si riscul de iritatii sau piele uscata, cauzata de vant si ger. Amesteca doua lingurite de iaurt cu 1/2 lingurita de ulei de argan sau de masline extravirgin, apoi aplica masca obtinuta, prin masaj, pe toata suprafata pielii. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste usor, cu apa calda.

3. Masca cu albus de ou

Albusul este un alt ingredient secret in mastile pentru ten din timpul iernii. Putina lume stie ca albusul este un remediu excelent impotriva excesului de sebum si a acneei, iar pe timpul iernii, creeaza o bariera protectoare naturala impotriva efectelor gerului si ale vantului.

4. Masca cu fulgi de ovaz

Ovazul este un alt ingredient secret pe care trebuie sa il ai in vedere in mastile faciale pe care le introduci iarna in ritualul tau de infrumusetare. Pentru o masca protectoare impotriva gerului, amesteca o lingura de fulgi de ovaz cu un galbenus si o lingura de miere. Aplica masca pe toata suprafata tenului, las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-o cu apa calduta.

5. Masca cu banane

Daca tenul tau a inceput deja sa "sufere" din cauza gerului si observi cum pielea ti se descuameaza sau irita, incearca o masca reparatoare pentru ten, preparata din banana si iaurt. Aplica amestecul pe toata suprafata tenului si lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute. Vei obtine o piele catifelata, luminoasa si hidratata, dar mai ales rezistenta in fata atacului radicalilor liberi.

Sursa foto: vivirsalud.imujer.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare