Machiaj & Cosmetica

#stil #pensat sprancene #forma sprancene # conturare sprancene #sprancene groase

Sprancenele groase: cum le conturezi corect

Sprancenele groase au captat toata atentia pe covorul rosu in ultimii ani, iar profesionistii industriei de frumusete au dezvoltat o reala obsesie pentru ele. Pentru ca dau mai multa naturalete si expresivitate chipului, au devansat total forma subtire a sprancenelor, la moda in trecut. Iata cum le conturezi corect.

Elizabeth Taylor sau Sofia Vergara se numara prin divele pentru care sprancenele groase sunt o adevarata carte de vizita. Acest format incadreaza armonios chipul si accentueaza frumusetea naturala, care nu pare modificata de vreo interventie din exterior. Daca iti doresti si tu sa iti conturezi singura sprancenele groase, mai jos gasesti cateva ponturi utile.

Pensarea sprancenelor groase

Ca reper general, sprancenele ar trebui sa fie cel mai groase in dreptul colturilor interne ale ochilor. Arcuirea subtila este ideal sa fie pozitionata perpendicular pe pupila (daca ai trasa o linie imaginara), iar forma descendenta sa inceapa din afara liniei irisului. Pensarea sprancenelor in forma groasa nu este deloc o misiune usoara, insa nici imposibila.

Folosirea necugetata a pensetei este dusmanul principal al sprancenelor cu forma groasa, definita. Asteapta pana sprancenele tale au crescut suficient, chiar daca o vreme arata usor neingrijite. Poti folosi si un ser cu ingrediente de accelerare a cresterii firelor, disponibil in magazinele de profil.

Este de preferat sa le lasi sa fie mai "pline", decat sa smulgi inutil fire care sa strice intreaga linie naturala a lor. Odata ce volumul parului devine suficient, foloseste o periuta speciala pentru a depista firele mai lungi, care au nevoie de putina scurtare.

Daca nu iti poti imagina singura forma naturala optima pe care ar trebui sa o aiba sprancenele tale, poti utiliza un sablon care sa te ajute sa delimitezi in mod clar zona de unde poti smulge firele suplimentare. Gasesti un astfel de accesoriu util in toate magazinele importante de produse cosmetice.

Finisarea sprancenelor groase

Odata ce ai incheiat procesul de pensare, poti imbunatati forma sprancenelor definindu-le, ingrosandu-le si intensificandu-le culoarea cu un creion sau un fard special (cu un ton mai deschis decat culoarea naturala a parului).

Gelul transparent pentru fixare te ajuta sa tii firele la locul lor si confera o stralucire fermecatoare sprancenelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului