Machiaj & Cosmetica

#unghii tari #ingrijire maini #unghii sanatoase #manichiura

Secretul unghiilor care cresc repede si nu se rup

Esti invidioasa pe prietenele tale care au unghii lungi si frumoase? Esti convinsa ca tu nu vei reusi niciodata sa porti o manichiura stilata din cauza faptului ca unghiile tale sunt casante si trebuie mereu taiate cat mai scurt? E clar ca iti lipsesc cateva informatii despre ingrijirea lor.

Iata ce trebuie sa faci ca sa iti mentii unghiile sanatoase, frumoase si puternice:

In primul rand, trebuie sa le determini sa creasca mai repede. Pentru asta, trebuie sa incetezi sa ti le mai rozi. Obiceiul acesta poate provoca infectii bacteriene care sa aiba ca rezultat incetinirea cresterii unghiilor. Incearca sa iti mentii unghiile pilite, ca sa nu simti nevoia sa ti le rozi. Apoi, nu ocoli aplicarea bazei pe unghii inainte sa le dai cu lac. Acesta actioneaza ca un strat protector intre lacul de unghii si stratul superior al unghiei.

Nu iti sparge oja de pe unghii. Cand a inceput sa se crape, cel mai bine elimin-o folosind acetona. Dar nu o desprinde folosindu-te de celelalte unghii, fiindca poti desprinde si primul strat de cheratina al unghiei, iar unghia sa devina mai fragila. Nici nu folosi in exces gelul pentru unghii sau acrilicele. Sunt actiunea acestora, unghiile isi pierd din puterea de refacere.

Cele mai bune vitamine pentru cresterea unghiilor

Vitamina H (biotina) - Ajuta la cresterea unghiilor, parului si a pielii. Biotina poate fi consumata fie prin alimente, fie sub forma de suplimente alimentare. Doza recomandata este de 30-40 micrograme pe zi pentru a-ti asigura unghii sanatoase. Biotina se gaseste in alimente cum ar fi banane, avocado si somonul.

Acid folic (vitamina B9). Este esential pentru dezvoltarea celulelor, ajutand inclusiv la cresterea unghiilor. Acidul folic poate fi obtinut din alimente cum ar fi legumele cu frunze verzi, oua, sfecla si citrice. Pentru a asigura si promova o crestere sanatoasa a unghiilor trebuie sa consumi 400-500 mcg de acid folic zilnic.

Vitamina A. Este vitala pentru intarirea tesuturilor, a oaselor, a dintilor si a unghiilor. Este, de asemenea, un antioxidant foarte popular. Vitamina A poate fi gasita in alimente precum grapefruit, spanac si mere. Se poate gasi si in carne, oua, ficat si lapte.

Vitamina C. Citricele sunt bogate in vitamina C, care este un excelent antimicrobian. Este, de asemenea, un puternic antioxidant. Este foarte important sa consumati alimente care contin vitamina C sau sa iei suplimente, deoarece organismul nu produce aceasta vitamina. Vitamina C poate fi gasita in afine, fructe citrice, rosii, capsuni.

Foto: arkadia.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare