Machiaj & Cosmetica

#frumusete #ingrijire

Secrete de top in frumusete

Daca simti ca eforturile tale din fata oglinzii, pentru machiaj si ingrijire, nu iti satisfac asteptarile, afla cateva secrete pentru frumusete, de la dermatologi si specialisti in makeup.

Machiajul zilnic poate obosi pielea si poate grabi imbatranirea. Afla cum sa aplici mai eficient machiajul si cum sa te ingrijesti mai bine cu cateva sfaturi simple si usor de incercat.

Afla sfaturile dermatologilor si specialistilor in machiaj pentru o rutina de frumusete rapida si eficienta:

Atunci cand batonul corector nu face fata cerintelor tale, poti incerca o solutie inedita, eficienta indiferent de nuanta tenului tau.  Aplica pe buze un ruj intr-o nuanta calda de roz. Acesta va distrage atentia de la eventualele imperfectiuni ale tenului, recomanda makeup artistul Morgan Schick, citat de MarieClaire.com.

Nu folosi apa prea fierbinte la dus. Pielea expusa apei fierbinti si apoi aerului rece se usuca mai rapid. Pentru a te asigura ca pielea ta nu se va deshidrata dupa dus, usuc-o cu un prosop prin tamponare usoara, nu prin frecare.

Daca nu ai avut parte de un somn bun, dar vrei totusi sa arati odihnita, nu exagera atunci cand aplici fondul de ten. Foloseste in schimb o crema hidratanta in nuanta potrivita pentru tenul tau, apoi un creion de ochi bej. Acesta va neutraliza roseata din jurul ochilor.

Pentru a-ti accentua genele de pe pleoapa superioara, fara sa aplici prea multa mascara, poti folosi genele false recomandate pentru pleopa inferioara. Sunt mai scurte si astfel vei obtine volum, fara lungime si fara reziduuri inestetice de rimel.

Nu folosi niciodata o lama de ras pentru a scapa de excesul de piele moarta care se acumuleaza la calcaie. Foloseste o piatra ponce si aplica apoi o masca de fata hidratanta. Picioarele tale iti vor multumi.

In cazul in care nu ai timp de manichiura, poti obtine un look la fel de elegant fara sa investesti la fel de mult timp si bani. Scurteaza unghiile pana la lungimea degetului si rotunjeste-le cu o pila. O oja inchisa la culoare le va pune cel mai mult in valoare.

Daca esti palida si vrei sa obtii o stralucire naturala fara prea mult machiaj, trebuie doar sa aplici corect produsele cosmetice pentru stralucire. Zonele vizate pentru a obtine un look natural sunt pometii, podul nazal, barbia si linia la care incepe sa creasca parul, explica makeup artistul Paula Dorf.

Gatul nu imbatraneste in acelasi mod ca fata. Daca vrei sa il mentii tanar, dermatologul Adrienne Denese recomanda exercitii regulate de intindere a gatului – prin ridicarea si coborarea barbiei.

Daca ai ochii mici si vrei sa ii pui in evidenta, evita fardurile de ochi in culori inchise. Incepi cu o , apoi aplica un fard cu doar doua nuante mai inchis ca fondul la baza arcadei. Foloseste apoi un deget pentru a intinde culoarea pana la spranceana si iti vei accentua astfel ochii.

Dermatologul Lance Etchison recomanda introducerea separata a produselor noi de cosmetica in rutina ta de ingrijire. Ingredientele active din cele mai multe cosmetice incep sa-si faca efectul doar dupa mai multe folosiri. Astfel, vei putea deosebi cu mai multa usurinta produsele cosmetice cu adevarat folositoare de cele fara efecte vizibile. 

Uleiul de masline este cel mai bun demachiant daca preferi o mascara rezistenta la apa, pe baza de rasini. Pune cateva picaturi de ulei de masline pe un disc demachiant si maseaza usor genele dupa ce ai inchis ochii.

Pentru a iti ingriji tenul bine, identifica factorii de stres la care este supusa pielea ta. Daca observi ca problemele sunt restranse in cateva zone, incearca sa-ti dai seama daca pielea este supusa mai mult interactiunilor mecanice in acele zone. Folosirea telefonului mobil sau obiceiul de a sprijini barbia de mana pot avea efecte vizibile asupra pielii tale.

Dermatologul american Heidi A. Waldorf spune ca ridurile pot fi accentuate doar pe o parte a fetei, atunci cand dormi in fiecare noapte pe ea. Pentru a elimina acest pericol, foloseste fete de perna din matase sau saten sau schimba-ti periodic pozitia inainte de culcare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare