Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #piele uscata #maini uscate

Scapa de mainile uscate in sezonul rece. Iata cateva tratamente naturiste rapide si cu efect surprinzator

Odata cu sezonul rece, incepe si unul dintre cele mai mari cosmaruri: pielea uscata. Frigul si vantul afecteaza grav pielea, de aceea in aceasta perioada epiderma are nevoie de o ingrijire si atentie speciale. Mainile sunt cele mai expuse, iar senzatia de uscaciune este stresanta pentru toate femeile. Iata insa cateva tratamente naturale pentru ingrijirea mainilor in sezonul rece:


1. Exfoliere

Inainte de debutul sezonului rece, este bine sa folosesti o masca exfolianta pentru maini. Aceasta va pregati pielea pentru iarna, eliminand celulele moarte care pot da un aspect inestetic mainilor in combinatie cu frigul.

Pentru a prepara aceasta masca exfolianta pentru maini ai nevoie de doua linguri de ulei de masline si trei linguri de zahar. Aplica aceasta masca pe maini prin miscari circulare, timp de trei minute.

Indeparteaza apoi masca cu apa calda. Poti aplica aceasta masca saptamanal in sezonul rece.

Citeste si: Cele mai comune cauze ale pielii uscate


2. Hidratare

Dupa procesul de exfoliere, mainile au nevoie de hidratare. Prepara o crema naturala dintr-o lingura de miere si ulei de masline. Aplica aceasta compozitie pe maini, seara, si lasa-o sa actioneze cateva minute.

Pentru a avea si mai mult efect, ar fi bine sa iti tii mainile in niste manusi. Dupa cel putin o jumatate de ora, indeparteaza aceasta masca cu apa calda. In sezonul rece, poti aplica aceasta masca de hidratare pentru maini de cel putin doua ori pe saptamana.

Citeste si: Cum iti protejezi pielea in perioada iernii


3. Hidratare de iarna cu avocado

O alta masca pentru maini foarte hranitoare este si cea cu avocado. Aceasta se prepara dintr-un avocado decojit si pisat amestecat cu un galbenus de ou si o lingura de miere.

Aplica aceasta masca pe maini si las-o sa actioneze timp de 20 de minute, apoi inalutur-o cu apa calduta. Efectul acesti masti va fi unul surprinzator si foarte revitalizant, o adevarata desfatare pentru mainile tale in sezonul rece.


4. Ceaiul de menta

La fel de benefic pentru mainile uscate este si ceaiul de menta. Prepara o infuzie de ceai de menta si tine mainile in aceasta cateva minute. Senzatia de uscaciune va disparea rapid, iar mainile tale vor fi din nou fine si catifelate.

Citeste si: Ceaiul de menta reduce pilozitatea la femei


Sursa foto: groupon.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului