Machiaj & Cosmetica

#stil #sfaturi frumusete #ritual frumusete # ingrijre ten

Ritualul de frumusete: reimprospateaza-l in 5 pasi simpli

Ritualul tau de frumusete poate sa ajunga cu usurinta in punctul in care monotonia sa te mentina pe aceeasi linie. In fiecare zi, folosesti aceleasi miscari de machiere si demachiere, ca un robot care a fost programat sa indeplineasca anumite functii. Reimprospateaza-ti ritualul de infrumusetare si te vei simti mai proaspata, mai frumoasa si mai bucuroasa de a fi in propria piele!

Repetarea acelorasi pasi de ingrijire personala poate sa atraga dupa sine mici erori, pe care nici macar nu se observi. Iata cum poti sa iti reimprospatezi ritualul de frumusete si sa variezi metodele prin care te mentii in forma maxima!

1. Acorda mai multa atentie pielii

Sondajele arata ca mai mult de jumatate din femei uita sa se demachieze seara, in special cand sunt foarte obosite. In plus, trei sferturi dintre urmasele Evei considera ca nu mai este necesar sa isi curete tenul cu demachiant inainte de culcare, daca nu au folosit machiaj in ziua precedenta.

Rutina ta de ingrijire a pielii este mai importanta decat orice, pentru ca de ea depinde aspectul tau general tanar. Ai grija sa iti cureti tenul in fiecare seara de impuritati, exfoliza-ti pielea o data pe saptamana si foloseste o crema hidratanta potrivita pentru tipul tau de piele.

2. Apeleaza la mastile naturale

Mastile naturale, pe care le poti prepara singura acasa, sunt foarte utile in combaterea semnelor de imbatranire. Inainte sa faci baie, rasfata-ti parul si pielea cu cate o masca facuta acasa cu efect regenerator. Vei observa imediat diferenta!

3. Foloseste accesorii de par

Obisnuiesti sa iti porti parul desfacut sau, in cea mai rara situatie, prins intr-o coada banala? Look-ul tau ar avea de castigat daca ai folosi accesorii de par chic, suficient de sobre pentru varsta adulta, care sa te faca sa pari cu 5 ani mai tanara. Bandanele, bentitele subtiri simple, esarfele purtate in pat sau panglicile sunt mici detalii care pot face diferenta pentru coafura ta!

4. Atentie la sprancene

Atunci cand te machiezi, cam cata atentie acorzi sprancenelor? Imediat dupa ce aplici fardul de pleoape, este ideal sa folosesti pensula speciala de periat sprancenele si creionul, pentru a le da o forma ingrijita si atragatoare.

5. Ingrijeste-ti buzele

Oricat de mult te-ai pricepe la machiaj, chipul tau nu va arata perfect daca ai buzele crapate si uscate. Ingrijeste-ti buzele cu mai multa atentie, pentru o piele fina, gata de machiat. Exfoliaza-le o data la doua zile si aplica un balsam hidratant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare