Machiaj & Cosmetica

#pungi de sub ochi #cearcane #mango #remediu naturist

Remediu cu mango si cafea pentru combaterea cearcanelor si pungilor de sub ochi

 

Acest remediu te va ajta sa arati fara cusur intr-o zona care da batai de cap multor femei: conturul ochilor. Ingredientele acestui remediu hidrateaza profund, dezumfla pungile si regenereaza pielea. Astfel, poti scapa de cearcane si pungile de sub ochi.

Multe masti pentru ingrijirea tenului nu trebuie folosite in jurul ochilor si buzelor, deoarece pielea in aceasta zona este mai delicata si mai subtire. De aceea, trebuie ca produsele utilizate sa hidrateze profund pentru a imbunatati circulatia sangelui, cum ar fi fructul de mango si cafea.

Acest remediu de infrumusetare ajuta pielea sa-si recapete fermitatea si sa istimuleze circulatia sangelui in zona respectiva, luptand cu schimbarile de pigmentare responsabile pentru cearcane si inflamatia care se transforma in acele pungi de sub ochi.

Cum actioneaza ingredientele acestui remediu

Mai intai cofeina.  Aceasta stimuleaza circulatia sangelui, dezumfla pungile de sub ochi si decongestioneaza zona. Daca se aplica un pic de cafea direct pe o discheta pentru demachiat  si se maseaza zona de sub ochi se pune sangele in miscare, iar pigmentarea care provoaca cearcanele se estompeaza.

Un alt beneficiu al cafelei aplicata pe ten este ca creste producția de colagen si elastina si estompeaza ridurile de expresie.

La randul sau, uleiul de trandafir ajuta la regenerarea tesutului deteriorat si, de obicei, merge bine pentru orice tip de ten, motiv pentru care este folosit pentru diverse remedii de infrumusetare si chiar produse cosmetice. Este bogat in vitaminele C, E si acizi grasi, pe langa acidul retinoic, intareste pielea si ii confera elasticitate.

Untul de mango, printre alte proprietati, ajuta la hidratarea pielii in profunzime, ii confera stralucire si este absorbit cu usurinta de piele.

Cum se prepara remediul cu mango si cafea

Ingrediente:

  • 1 lingurita de cafea macinata
  • 4 linguri de ulei de trandafir
  • 1 lingura de unt de mango (poti sa il inlocuiesti cu altul de cacao, shea sau avocado daca nu il gasesti).
  • 1 lingurita de ceara de albine.

Mod de preparare:

Lasa uleiul de trandafir sa se odihneasca cu cafeaua macinata peste noapte. Apoi pune amestecul la "bain marie" timp de o jumatate de ora, apoi strecoara-l si pune-l inapoi la "bain marie," dar cu toate celelalte ingredientele. La final se lasa sa se raceasca pana capata o consistenta solida.

Amestecul se tine in frigider, deoarece va fi mai eficient atunci cand vine vorba de combaterea cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Foloseste putin din acest remediu pentru conturul ochilor seara, dupa demachiere, ca si cum ar fi o crema.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare