Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #trusa de machiaj #machiaj si cosmetica #trucuri machiaj #reguli machiaj

Reguli de buna purtare a machiajului

Estetica chipului este o problema care nu conteneste sa starneasca interesul iubitorilor de frumos. Desi aproape toate femeile apeleaza la mici retusuri artificiale pentru a-si pune in evidenta atuurile fizice, risca sa obtina efectul contrar in lipsa unei instruiri de baza legate de aceasta arta. Iata cateva a machiajului, astfel incat sa eviti potentialele greseli atunci cand il aplici.

1. Intotdeauna mai poti sa adaugi putin

De fiecare data cand iti aplici machiajul , aminteste-ti ca intotdeauna mai poti sa adaugi putin, insa daca folosesti prea mult, vei fi nevoita sa te demachiezi si sa o iei de la inceput. Prin urmare, dozeaza cu atentie cantitatea de machiaj pe care o folosesti si nu uita sa ramai cat mai aproape de farmecul naturaletei.

2. Asigura-ti luminozitatea potrivita

Este esential sa aplici machiajul intr-un mediu iluminat corespunzator, preferabil la intensitatea luminii naturale. Daca te pregatesti de o petrecere in club sau de o cina la restaurant, ajusteaza lumina in functie de mediul in care te vei expune, in special inainte sa te ocupi de ochi, buze si culoarea din obraji .

3. De fondul de ten poti uita, dar de corector ba

Corectorul este arma ta secreta impotriva imperfectiunilor tenului, asa ca nu uita niciodata sa il aplici. Majoritatea femeilor sar peste acest pas, crezand ca fondul de ten este suficient. Din pacate, acesta din urma va scoate si mai mult in evidenta cosurile sau alte mici probleme de pe chip. Prin urmare, nu uita ca batonul corector este de neinlocuit!

4. Fardul de obraz ziua si noaptea

Fardul de obraz este menit sa puna in evidenta trasaturile chipului, conturand linia pometilor intr-un mod armonios. Nuantele fardului trebuie sa fie cu doua tonuri mai inchise decat culoarea naturala a tenului tau.

Obrajii trebuie sa aiba un aspect delicat si subtil pe timpul zilei, de aceea este important sa alegi un fard rozaliu- piersica mat, pe care sa il aplici imediat sub osul pometilor, pana la tample.

Machiajul de seara presupune aceeasi tehnica pentru obraji, insa nuanta trebuie sa fie ma inchisa, stralucitoare sau satinata.

5. Alege culorile in functie de trasaturile tale naturale

Indiferent cat de atragator ti se pare conturul de buze bordo sau cat de mult iti plac sprancenele negre ca pana corbului, nu adopta acest stil cromatic daca trasaturile tale naturale sunt deschise la culoare. Alege culorile machiajului tau in functie de nuanta tenului, a parului si a sprancenelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare