Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #piele #par #ingrijire corporala

Produse cosmetice de care te-ai putea debarasa

Industria produselor cosmetice vinde produse care promit efecte din ce in ce mai mari, in timp ce reclamele incearca sa ne convinga ca toata lumea poate arata ca un fotomodel daca cheltuieste destul.

Concurenta obliga firmele cosmetice sa vina de la an la an cu inventii noi, creme pentru fiecare parte a corpului si promisiuni de intinerire.

Bugetul tau lunar pentru produse cosmetice ar putea fi insa redus considerabil daca alegi cu atentie produsele pe care le cumperi pentru rutina ta de infrumusetare.

Toata lumea are in dulapiorul din baie produse cosmetice inutile, care nu fac cu adevarat nici un bine pielii tale. Invata sa le deosebesti de cele cu adevarat necesare.

 

1  Cremele pentru diferite parti ale corpului

 

Dermatologii spun ca gatul si decolteul nu au nevoie de creme speciale. Crema hidratanta pe care o folosesti pentru fata iti hraneste la fel de bine pielea.

Elimina de pe lista ta de cumparaturi cremele pentru gat si decolteu si poti alege o crema de fata mai buna.

Nici lotiunile de corp specializate nu contin ingrediente care sa le recomande pentru folosirea doar pe o anumita zona a pielii. Alege o lotiune de corp hidratanta care sa faca fata zonelor uscate (coate si picioare) si o poti folosi cu incredere pe intregul corp.

 

2 Orice produs care promite ca iti va "hrani" parul

 

Parul este mort. Firul de par este format din celule moarte, care nu au nevoie sa fie hranite nici din interior (daca ar avea nevoie, fiecare fir de par ar avea vase de sange in interior), nici din exterior.

Produsele care promit sa iti faca parul stralucitor si "plin de viata" incearca doar sa imbunatateasca aspectul exterior al firului de par, deteriorat de cele mai multe ori de produse pentru par pe baza de alcool sau de vopsitul excesiv.

Un balsam de par poate imbunatati aspectul parului tau, dar nu ii poate reda complet aspectul pe care l-ar fi avut daca nu ar fi fost expus radiatiilor UV sau nu ar fi fost uscat cu aerul fierbinte al foehnului.

 

3  Produsele care promit intinerirea pielii

 

Imbatranirea pielii nu poate fi inversata cu niciun produs. Singurul efect pe care il pot avea produsele cosmetice care promit asta este intarzierea procesului de imbatranire.

Chirurgia estetica si acizii injectati in piele pot "intineri" pielea, cremele nu pot insa face acest lucru.

Ridurile sunt cauzate de radiatiile UV si de alti factori din mediu. Cremele care promit intinerirea pielii o hidrateaza foarte bine, fapt ce "inmoaie" temporar ridurile, oferindu-le un aspect mai placut. Efectul asupra ridurilor nu va dura insa dupa ce nu mai folosesti produsul.

 

4  Produsele anti-celulitice

 

Pentru o piele mai ferma si eliminarea celulitei, solutia nu se afla intr-un tub. Produsele care promit efecte anti-celulitice actioneaza de fapt la nivelul pielii, desi stratul de grasime se afla sub piele.

Prin deshidratarea pielii, aceasta poate parea mai intinsa si mai ferma, insa efectul va disparea atunci cand nu mai folosesti produsul.

Solutiile raman un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata sau... chirurgia estetica.

 

5 Lotiunea tonica

 

Lotiunile tonice nu au un efect asupra tuturor tipurilor de piele. Aceste cosmetice au efecte vizibile asupra persoanelor cu pori largi si cu ten gras.

Problemele cauzate de acneea rozacee pot fi atenuate folosind o lotiune tonica, dar acest produs cosmetic nu contribuie cu nimic la rutina de frumusete a celor mai multe femei.

 

6  Produsele cu factor de protectie solara foarte mare

 

Factorul de protectie solara 15 opreste circa 95% din radiatiile UVA / UBV. Persoanele cu pielea sensibilia pot folosi produse cu un factor de protectie de pana la 30, care opreste aproape 100% din radiatiile solare.

Produsele care se lauda cu protectie impotriva razelor soarelui cu un factor mai mare de 30 nu iti vor dauna cu nimic pielii, dar nici o pot ajuta in mod deosebit si sunt, de multe ori, mai scumpe.

Nu uita ca produsele care iti protejeaza pielea de radiatiile solare trebuie aplicate din nou daca ai transpirat puternic sau daca ai inotat.

 

7  Produsele cosmetice foarte scumpe

 

Mai scump nu inseamna intotdeauna mai bun, atunci cand e vorba de produse pentru pielea ta, spun dermatologii.

Chiar daca produsele scumpe se lauda cu ingrediente de cea mai buna calitate, acestea nu sunt intotdeauna necesare. La fel cum nu trebuie sa exagerezi cu vitaminele atunci cand esti sanatoasa si ai o dieta echilibrata, nici pielea ta nu are nevoie sa primeasca prea mult peste necesarul zilnic.

Cele mai multe creme hidratante, demachiante si de protectie solara pot satisface nevoile pielii tale.


Daca nu vrei sa renunti la niciunul dintre produsele pe care le-ai cumparat deja si care te ajuta foarte putin sau deloc, alege cu mai multa grija ce cumperi de acum inainte.

Mai ales atunci cand ai la dispozitie un buget redus, alegerea produselor cosmetice te poate transforma intr-o cumparatoare inteleapta sau intr-o victima a campaniilor publicitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare