Machiaj & Cosmetica

#manichiura #manichiura vara #trucuri manichiura #maniciura rezistenta

Pregateste-te de vara! 5 trucuri pentru o manichiura rezistenta

Mainile sunt cartea ta de vizita, asa ca manichiura trebuie sa arate perfect. De multe ori este un ideal, pentru ca nu o data ti s-a intamplat ca dupa ce te-ai chinuit o ora sa iti "pictezi" unghiile sa distrugi totul dintr-o singura miscare. Iata cateva trucuri care vor face ca mainile tale sa fie impecabile, iar manichiura sa reziste chiar si saptamani:

1. Degreseaza bine unghiile

Spala-te pe maini cu un sapun cu textura moale si asteapta pana se usuca. Apoi, curata-ti foarte bine unghiile eliminand orice urma de praf sau resturi de oja care nu vor face altceva decat sa impiedice stratul nou de oja sa reziste pe unghii.

Mare atentie! Daca folosesti ulei pentru cuticule trebuie sa iti degresezi foarte bine mainile inainte sa aplici oja. Ca sa te asiguri ca ai inlaturat orice urma de ulei, foloseste o periuta de dinti veche inmuiata in sapun lichid, apoi clateste-te bine!

2. Foloseste un strat-baza

Pregateste unghiile folosind base coat. Acest lac incolor va impiedica patrunderea pigmentului ojei in structura unghiei si in acest fel nu o va pata. In plus, oja va adera mult mai repede si se va pastra mai mult timp. Asteapta pana ce se usuca complet.

3. Aplica oja

Foloseste o oja care nu se usuca rapid, intrucat aceste sunt mult mai rezistente. Nu agita prea mult oja inainte, pentru ca prinde goluri de aer care odata ajunse pe unghii se vor sparge, iar oja se va crapa.

Aplica oja in doua straturi intre care trebuie sa faci o pauza suficient de mare ca sa fii sigura ca unghiile s-au uscat. Prima aplicare se face in strat subtire, din cel mult trei miscari, iar cea de-a doua, in strat mai gros, pana obtii culoarea dorita.

4. Vopseste si varful unghiilor

Atunci cand aplici oja asigura-te ca depasesti linia unghiei si chiar adaugi putina oja pe cealalta parte a unghiei. Si asta pentru ca primul loc unde oja se strica este chiar in varful unghiilor.

5. Aplica un strat de protectie

Dupa ce ai aplicat oja, foloseste inca un produs de protectie transparent numit topcoat. Acesta iti va proteja oja pentru mai mult timp. Poti tine cont si de faptul ca ojele care contin sidef sau glitter sunt mai rezistente pe unghii decat cele lucioase.

Manichiura la salon

La salon, in schimb, poti alege si alte tipuri de manichiura foarte rezistente. Oja semipermanenta, unghiile false cu gel sau cele cu acril sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai la dispozitie si care vor face mainile tale de invidiat!

Sursa foto: peanutbuttered.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare