Machiaj & Cosmetica

#ovaz #ten #masca #masca fata #infrumusetare ten #masca ovaz

Ovazul, arma secreta pentru o piele mai frumoasa

Ovazul nu este doar bun pentru micul dejun sau pentru persoanele care vor sa slabeasca. Ovazul este bun pentru piele, pentru ca o ajuta sa fie mai frumoasa si mai luminoasa. Iata cum poate fi folosit!

1. Trateaza acneea

Ovazul este bogat in antioxidanti care incetinesc inflamatia tesutului si reduc iritatia si roseata pielii. In plus, ovazul absoarbe foarte eficient excesul de sebum de la suprafata pielii, vinovat de raspandirea cosurilor!

Pune o jumatate de ceasca de ovaz in blender si mixeaza-l marunt, apoi amesteca-l cu apa si pune-l la fiert doua-trei minute. Lasa-l sa se raceasca, apoi intinde-l pe toata fata, mai putin pe ochi si pe gura. Lasa-l sa se usuce 10-15 minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

2. Hidrateaza pielea

Pentru ca este bogata in lipide, faina de ovaz ajuta la hidratare. Proteinele sale protejeaza pielea, actionand ca o bariera naturala. Adauga o cana de lapte, doua cesti de ovaz si o lingura de miere in apa din cada de baie, iar pielea ta se va simti excelent. La fel si trupul.

3. Masca rejuvenanta

Pentru un ten ca de bebelus, tot ovazul este secretul. Amesteca doua linguri de faina de ovaz cu 4 linguri de lapte sau cu 3 linguri de smantana. Asteapta un pic pana cand ovazul se inmoaie, apoi adauga cateva picaturi de suc de lamaie. Aplica masca pe piele timp de 20 minute, iar pielea ta va fi mai proaspata si mai stralucitoare.

4. Sampon uscat

Faina de ovaz poate functiona si ca un sampon uscat! Genial, nu? Trebuie doar sa o pui la baza parului, sa masezi usor scalpul si apoi sa perii podoaba capilara. Ovazul absoarbe grasimea, dar si mirosul parului. Pentru o mai mare eficienta, poti amesteca faina de ovaz cu bicarbonat de sodiu, in parti egale.

5. Exfoliant

Amesteca doua linguri de fulgi de ovaz pisati cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si cu putina apa, suficienta cat ovazul sa se inmoaie. Aplica pasta pe piele, iar dupa 10 minute, clateste-te. O alta varianta ar fi sa combini o lingurita de faina de ovaz cu o lingurita de suc de lamaie si cu doua lingurite de iaurt si sa aplici amestecul pe fata. Acest scrub iti va tonifia si hidrata pielea.

Sursa foto: stylelist.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare