Machiaj & Cosmetica

#mituri #frumusete #beauty

Mituri despre frumusete

Discutiile despre cele mai noi diete, trucuri de infrumusetare , metode de intinerire se afla pe lista subiectelor abordate zilnic de doamnele din intreaga lume. Si pentru ca informatia circula repede, este normal ca intre timp, sa se fi strecurat si niste mituri legate de frumusete. Iata care sunt cele mai intalnite si raspusurile logice pentru acestea.

 

1. Sapunul dauneaza pielii

Intr-adevar, inainte sapunurile aveau in componenta acestora ingrediente care uscau pielea, ca grasimile animale sau uleiurile vegetale. Astazi, sapunurile au o formula mult mai blanda, unele dintre acestea avand rol antibacterian, exfoliant, hidratant etc. asadar, nu te teme de sapun si alege produsul care corespunde cerintelor tale.

2. Scrubul te scapa de acnee

Dimpotriva, daca insisti prea mult in a-ti curate pielea cu scrub, reactia imediata va fi si o pielea grasa, pentru ca tenul tau va produce mai mult sebum, simtind nevoia sa se protejeze.

3. Soarele vindeca acneea

Temporar, soarele usuca acneea si tenul tau va arata mult mai bine. Pe termen lung insa, razele solare afecteaza celulele sanatoase ale pielii. Este posibil ca, dupa cateva zile de expunere la soare, sa te trezesti cu o eruptie.

4. Nu trebuie sa folosesti factor de protectie solara in zilele innorate

Razele nocive ale soarelui patrund chiar si prin nori si pot afecta pielea. De aceea, este recomandat chiar si iarna sa folosesti o crema cu factor de protectie UV.

5. Ingredientele naturale nu cauzeaza alergii

Indiferent de natura ingredientului respectiv, daca tu ai o alergie la acesta, provenienta sa nu va mai conta foarte mult. Poti avea o alergie la o anumita planta, chiar daca pentru altcineva respectivul produs este foarte sanatos.

6. Dupa demachiere trebuie sa folosesti o lotiune tonica

Demachiantul nu este suficient pentru a indeparta impuritatile de pe fata. Insa tipul tau de ten determina ce fel de lotiune ar trebui sa folosesti. De exemplu, persoanele cu ten gras ar trebui sa foloseasca o lotiune astringenta. De cele mai multe ori, poti inlocui insa lotiunea tonica cu apa.

7. 2 litri pe zi inseamna un ten sanatos

Intr-adevar, un ten deshidratat are un aspect nesanatos, inestetic, dar asta nu inseamna ca apa va realiza miracole. Hidrateaza-te corespunzator si ingrijeste-te, de asemenea, folosind toti pasii: demachiere, tonifiere etc.

8. Daca iti perii parul prea mult, o sa ii deteriorezi varfurile

Problema nu consta in numarul de periaje pe care il aplici parului, ci in peria pe care o alegi. Evita plasticul sau metalul si alege o perie din lemn. De asemenea, in afara de periaj, ingrijeste-ti parul aplicand din cand in cand o masca. Mananca fructe si legume, pentru ca astfel firul de par isi va lua aportul de vitamine si minerale de care are nevoie.

9. Daca iti tai genele, acestea vor creste mai lungi

Cine s-a gandit oare la aceasta solutie, pentru ca se pare ca nu e absolut deloc eficienta. Dimpotriva, efectul este invers. Nu doar genele nu vor creste mai lungi, este foarte posibil sa nu mai creasca deloc.

10. Sucul de lamaie deschide culoarea parului

Aplicat pe par si combinat cu razele solare, intr-adevar, sucul de lamaie deschide culoarea parului. In acelasi timp insa, aceasta procedura este daunatoare parului, degradand firul.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare