Machiaj & Cosmetica

#oja #cosmetica #salon #manichiura

Mici trucuri pentru o manichiura perfecta

Mainile reprezinta cartea ta de vizita. Nu trebuie sa faci o vizita la un salon profesionist pentru a avea o desavarsita. Fie ca doresti sa te rasfeti sau esti pe fuga si vrei sa iti faci manichiura in 5 minute, iata cateva trucuri de care ar trebui sa tii cont pentru a avea rezultate impecabile.

 


1. Cea mai cautata forma a unghiei si totodata forma care se potriveste aproape oricaror degete este cea ovala. Atentie insa, apentru ca trebuie sa gasesti unghiul perfect: daca iti vei modela unghia mult prea rotund, atunci risti sa ai o manichiura artificiala, departe de natural. De asemenea, mult prea patrate iti vor face degetele sa arate prea groase. Forma ideala sta chiar la baza unghiei tale: priveste ce forma da cuticula unghiei; acelasi contur trebuie sa il prinda si unghia ta atunci cand iti faci manichiura.

2. Nu agita sticla de inainte de aplicare. Cel mai bine este sa o rotesti usor intre palme. Acest procedeu amesteca oja fara a crea in particule de aer.

3. Inainte de a aplica oja, chiar daca nu ai pe unghie alt lac colorat, sterge-le cu acetona, pentru a indeparta orice urma de grasime sau murdarie. In felul acesta, prelungesti viata ojei, prevenind exfolierea acesteia.

4. Pentru a obtine o manichiura impecabila, aplica oja in straturi subtiri. Acelasi lucru este valabil si pentru baza sau intaritor. Lasa intre aplicari cateva minute, pentru ca oja sa se usuce. Pensula se aseaza mai intai pe mijlocul unghiei, apoi se completeaza in lateral cu oja, daca mai este nevoie.

5. Daca vrei ca nimic sa nu se lipeasca de unghiile tale in timp ce tu iti vezi de treaba, aplica pe acestea crema pentru .

6. Daca unghiile prezinta pete galbui, scufunda-le in suc de lamaie sau ulei de lavanda. Daca vrei sa continui tratamentul gen spa, incalzeste un prosop si infasoara-ti cu acesta mainile pe care tocmai ai aplicat o crema hidratanta.

7. Cuticulele au creat tabere adverse, pentru ca unele persoanele prefera sa le taie, altele nu sunt de acord cu acest obicei. Cert este ca aceasta protejeaza baza unghiei, pentru ca se poate infecta foarte usor. Daca te deranjeaza, le poti subtia cu ajutorul cremelor pentru cuticule sau le poti impinge cu un betisor din bambus.

8. Nu iti taia unghiile imediat dupa dus, pentru ca in momentul acela sunt prea moi si risca sa se rupa.

9. Un strat subtire de lac protector sau oja in aceeasi nuanta cu manichiura ta, adaugat in fiecare dimineata, va prelungi viata ojei de pe unghiile tale si o va face sa arate exact ca in prima zi.

10. Daca vrei sa nu iti mai rozi unghiile, atunci fa-ti manichiura la un salon profesionist timp de 12 saptamani. Daca vei reusi sa te tii de acest program, atunci vei scapa de acest obicei urat. De ce? Produsele de pe unghia ta au un gust ingrozitor si in plus, te vei gandi de doua ori inainte sa iti rozi unghia, cand vei realiza cati bani ai dat in tot timpul asta pe manichiura.
 

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului