Machiaj & Cosmetica

#fructe #argila #frumusete #ingrijire #piele #ten #masca

Masti naturiste pentru tenul tau

Pentru ca natura ne ofera atatea “cosmetice” proprii, ar trebuie sa profitam din plin de ele. Renunta pentru o perioada la cremele si mastile din comert si bucura-te de efectele minunate pe care ingredientele naturale le au asupra pielii si frumusetii tale.

 

Masti de curatare

Masca cu tarate. Daca iti doresti un ten curat, exfoliat si perfect neted, atunci taratele sunt ingredientul perfect pentru tine. Amesteca o lingura de tarate cu o lingurita de miere si zeama de la o lamaie. Prinde-ti parul la spate si maseaza-ti pielea fetei cu aceasta masca. Rolul ei este de a indeparta toate celulele moarte, de a lasa tenul proaspat si curat.

De asemenea, taratele pot fi inlocuite cu fulgi maruntiti de ovaz. Efectul este acelasi.

Masca cu argila. Tot pentru curatarea si purificarea tenul este benefica si argila. Amesteca o lingurita de argila cu cateva picaturi de ulei de masline si putin suc de rosii . Cand ingredientele s-au omogenizat, aplica masca pe ten, las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute si clateste-ti apoi fata cu multa apa calda. Aceasta masca nu numai ca va lasa tenul perfect curat, dar il va hidrata in profunzime.

Masti pentru acnee

Masca cu capsuni. Daca ai un ten cu probleme, apeleaza la capsuni. Piseaza 3 capsuni, amesteca-le cu o lingurita de iaurt si maseaza-ti fata cu pasta rezultata. Las-o sa actioneze timp de 10 minute si apoi clateste-ti bine tenul.

Masca cu albus de ou. Despre albusul de ou se spune ca ar fi cicatrizant si ca ar face sa dispara toate semnele nedorite. Bate bine un albus de ou si amesteca-l cu zeama de la jumatate de rosie. Aplica masca pe fata si gat, las-o sa actioneze 20 de minute si apoi clateste bine.

Masti pentru hidratare

Masca cu ulei de masline. Cel mai recunoscut produs natural pentru hidratarea pielii este uleiul de masline. Amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingura de lapte si o lingurita de miere. Maseaza-ti pielea cu lichidul obtinut clateste bine, doar cu apa calda, dupa 5 minute. Rezultatele se vor vedea imediat si vor fi incredibile.

Masca cu banane. Piseaza o bucata de banana si amestec-o cu o lingura de ulei de masline. Aplica masca rezultata pe fata, gat si piept si clateste cu apa din belsug dupa 10 minute.

In general, pentru bunastarea pielii tale, poti utiliza orice fruct sau leguma pe post de masca. Rosiile, morcovii, castravetii, merele, capsunile, kiwi si citricele sunt alimente pline de vitaminte care ofera frumusete, curatenie, vitalitate si sanatate tenului tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare