Machiaj & Cosmetica

#masca #ingrijire #frumusete #vara

Masti cosmetice de vara

Vara, cand caldura te toropeste si iti ataca pigmetii naturali ai pielii, solutia cea mai buna pentru a scapa de probleme este sa hidratezi mai bine tenul. Si cum poti face lucrul acesta fara sa cheltui averi la saloanele de infrumsetare? Simplu ca buna ziua, aplicandu-ti o masca de vara la tine acasa.

Din fructe sau legume, bogate in minerale si vitamine, aceste masti home-made iti vor hidrata pielea, iti vor face tenul mai suplu si iti vor revigora simturile. Care sunt cele mai recomandate pentru sezonul cald? Afla in cele ce urmeaza.

 

Masca pe baza de castravete

 

Revigoranta si foarte potrivita pentru acest anotimp calduros, masca pe baza de castrevete este una dintre cele mai des intalnite tratamente home-made.  Are un rol tonic si se potriveste oricarui tip de ten.

Ingrediente:

• 1 castravete
• 2 linguri de iaurt

Mod de preparare : Se rade castravetele si se amesteca cu doua linguri de iaurt proaspat. Pasta obtinuta astfel se intinde pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Se clateste apoi cu apa calduta.

 

Masca pe baza de morcovi

 

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul mixt. Are rol de detoxifiere a tenului si hidratare in acelasi timp.

Ingrediente:

• 1 morcov
• 1 lingura cu varf de branza proaspata de vaci

Mod de prepare: Se rade morcovul marunt, apoi se adauga o lingura cu varf de branza de vaci. Se amesteca bine si se intinde pe fata. Pasta obtinuta trebuie lasata sa actioneze 15 minute. Se indeparteaza apoi cu apa calduta. Ai grija insa ca aceasta masca poate lasa urme portocalii pe fata. Tocmai de aceea este bine, dupa ce te speli cu apa calduta sa inmoi un tampon intr-un bol cu zeama de lamaie si sa-ti cureti fata.

 

Masca pe baza de caise

 

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul uscat. Reda elasticitatea pielii si o face mai supla si sanatoasa.

Ingrediente:

• 4-5 caise
• 1 lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se iau 4-5 caise coapte, se decojesc si se indeparteaza samburii. Pulpa se paseaza si se amesteca cu o lingura de smantana. Pasta obtinuta se intinde pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

 

Masca pe baza de cirese

 

O masca pe baza de cirese este foarte utila pentru atenuarea problemelor tenului uscat.

Ingrediente:

• o mana de cirese

Mod de preparare: Se curata ciresele de sambure si se pun in mixer. Se amesteca pana ce se obtine o masca omogena, care se intinde ulterior pe fata si decolteu. Se lasa se actioneze 20 de minute si se indeparteaza cu apa minerala.

 

Masca pe baza de capsuni

 

Capsunile au foarte multe propietati cosmetice, printre care cele cu rol de tonifiere , inchiderea porilor mariti si calmarea iritatiilor.

Ingrediente:

• cateva capsuni
• o lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se strivesc capsunile si se amesteca cu smantana. Se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Se clateste cu apa calda.

 

Masca pe baza de piersici

 

Piersicile sunt bogate in vitamine care hranesc  tenul si ii confera acestuia luminozitate. Pe langa asta, sucul de piersici inchide porii. Masca pe baza de piersici este recomandata pentru tenul gras sau mixt.

Ingrediente:

• 1 piersica
• 1 galbenus de oua

Mod de preparare: Se paseaza o piersica bine coapte si se amestece apoi cu un galbenus de ou pana se obtine o pasta omogena. Se aplica masca pe fata si se lasa se actioneze 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
 

Foto : www.voteshabazz08.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului