Machiaj & Cosmetica

#manichiura #unghii #oja

Manichiura de toamna

Manichiura poate spune multe lucruri despre o femeie. Afla care sunt cele mai hot trenduri in ceea ce priveste unghiile tale in acest sezon.

Fie ca alegi sa te rasfeti la un salon sau sa iti ingrijesti singura unghiile acasa, alegerea culorii potrivite iti poate da, de multi ori, batai de cap.

Culoarea vedeta a sezonului este violetul inchis, dar rosul se mentine inca in topul preferintelor femeilor la alegerea ojei de unchii ideale.

Trend-urile din aceasta toamna vin sa completeze tinutele prezentate de desgineri pentru sezonul rece. Iata cele mai cautate culori de oja pentru acest sezon:

 

Violetul

 

Una dintre cele mai potrivite culori pentru manichiura de toamna, violetul este preferatul stilistilor in acest an.
Evita nuantele foarte deschise de violet. Cauta, in schimb, nuantele mai inchise, mai puternice, care iti vor completa look-ul in sezonul toamna/iarna 2010.

Pentru manichiura monocroma alege nuante de mov inchis. Daca vrei sa creezi modele pe unghiile tale, ai o libertate mai mare de alegere pentru nuantele care ti se potrivesc cel mai bine.

 

Culori metalice

 

Gasirea culorii metalice perfecte pentru tine poate fi mai dificila, deoarece unghiile vopsite cu oja in culori metalice atrag atentia imediat privitorului si spun multe despre cea care le poarta.

In acest sezon, evita nuantele de auriu sau argintiu si alege-ti o oja de unghii in culori metalice mai inchise: negru metalizat, gri metalizat, verde metalizat.

Poti aplica oja uniform pe unghie sau poti incerca o manichiura frantuzeasca cu varfurile in culori metalizate.

 

Culori neutre

 

Daca preferi ca unghiile tale sa nu atraga atentia, incearca una dintre culorile neutre alese de designeri pentru acest sezon.

Oja de unghii in culori neutre, gri, crem, ciocolatiu arata cel mai bine in varianta mata. Alege nuante blande, care sa-ti sublinieze intr-un mod elegant si discret tinuta.

 

Culori puternice

 

Culorile puternice preferate pentru oja in acest sezon sunt rosul, portocaliul, verdele si albastrul.

In tonuri de pietre pietrioase, oja de unghii in culori puternice iti va completa perfect look-ul inspirat de podiumul prezentarilor de moda pentru toamna.

 

Odata ce ai ales culoarea perfecta pentru tine, e timpul sa o aplici pe unghii, urmand sfaturile unui profesionist. Jin Soon Choi, manichiurista cu multa experienta in lumea de la Hollywood, iti ofera patru sfaturi pentru aplicarea cat mai buna a ojei pe unghie. Choi a ingrijit unghiile unor vedete ca Sarah Jessica Parker, Beyonce, Rihanna, Jennifer Lopez si Shakira.

 

Cum sa aplici oja

 

1 Incepi cu un simplu lac de unghii incolor. Lacul se lipeste mai bine de unghie si o va proteja de petele de culoare.

Alege lacul cel mai potrivit pentru nevoile ungiilor tale. In cazul in care unghiile tale sunt sensibile, foloseste un lac protector special.

Aplica lacul din stanga inspre dreapta, fara sa atingi pielitele.

2 Aplica doua straturi de oja pe partea stanga a unghiei, apoi in centru si in partea dreapta.

Miscarile trebuie sa fie lungi, pentru a evita riscul aparitiei urmelor de pensula. Acestea care afecteaza cel mai mult manichiura atunci cand oja este opaca, intr-o culoare cremoasa. Porneste cu pensula de la baza unghiei si du pensula pana la varf.

Lasa oja sa se usuce bine inainte de a aplica ultimul strat.

3 Ultimul strat de oja extinde perioada in care unghiile tale vor arata excelent. Atat culoarea cat si durabilitatea vor beneficia de pe urma unui strat suplimentar.

Aplica ultimul strat de la stanga la dreapta, fara sa atingi pielitele. Finiseaza si varful unghiei, acolo unde este nevoie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare