Machiaj & Cosmetica

#ten #cosmetica #mango #ingrijire ten #masca mango

Mango, ideal pentru ingrijirea si hranirea tenului

Problemele tenului pot fi rezolvate nu doar cu produse cosmetice foarte costisitoare, ci si cu ajutorul unor alimente naturale si ieftine. Mango, de exemplu, poate face minuni pentru tenul tau. Este bogat in vitamina C si este esential pentru construirea colagenului. Acesta ajuta, totodata, la ingrijirea si hranirea pielii tale, fie ca este aplicat ca masca, fie ca este consumat ca atare. Iata cum poti profita de beneficiile acestui fruct:


Sos de mango, ideal pentru ten

Sosul de mango este are un gust dulce-picant si este perfect pentru tenul tau. Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara:

  • 2 cani de rosii-pruna, fara seminte
  • 1 jumatate de mango
  • 1/4 ceapa
  • 2 linguri de zeama de lime
  • 1 lingura de otet de cidru
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 catel de usturoi

Pentru a prepara sosul de mango, combina rosiile cu mango, ceapa, sucul de lime, otetul si coriandrul intr-un castron. Amesteca-le bine si asezoneaza-le cu sare, piper si usturoi. Poti adauga si putin zahar, insa, daca mango este bine copt, este destul de dulce si nu trebuie sa mai adaugi.

De asemenea, rosiile-pruna contin foarte multi antioxidanti, care, asimilati in organism, te vor proteja de arsurile solare si de imbatranirea prematura a pielii.


Masca din mango pentru fata pentru riduri

Mango poate face minuni si pentru fata ta. Cu ajutorul acestui fruct, care contine foarte putine calorii, dar este si foarte bogat in vitamina A si C, in betacaroten, fibre, magneziu, potasiu si calciu, iti poti realiza o masca foarte hidratanta si revitalizanta.

Paseaza un fruct de mango si intinde-l uniform pe toata fata si pe decolteu. Lasa-l 15 minute sa actioneze, apoi indeparteaza-l cu apa calduta.

Masca de mango previne aparita ridurilor, revitalizeaza epiderma, calmeaza iritatiile si elimina senzatia de ten uscat si deshidratat, oferind pielii elasticitate si fermitate.


Masca de mango hranitoare

Pentru masca de mango hranitoare ai nevoie de 1/4 mango, 1 lingura de argila alba sau ovaz fin macinat, 1 lingura de miere si 1/4 cana de smantana

Taie mango bucatele micute si mixeaza-l la blender, pana cand devine pasta. Amesteca-l cu smantana si mierea bine, apoi adauga si argila si amesteca din nou pana cand se omogenizeaza. Aplica aceasta masca pe fata curata si lasa-l sa actioneze 15 minute.

Sursa foto: thebeautyphilosopher.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare