Moda este un fenomen care se schimba de la an la an, de la un sezon al altul si uneori chiar mai des de atat. Daca este important sau nu sa fii in tendinte, ramane la latitudinea fiecaruia. Asadar, iata cateva recomandari pe care le fac expertii in frumusete.

IN: Sprancenele cu forme cat mai naturale – Make-up artistul Deborah Grayson spune ca sprancenele unei femei trebuie sa fie in deplina concordanta cu forma fetei sale. In acelasi timp, aceasta considera ca sprancenele mai groase, pensate putin doar pentru a prinde un contur natural, sunt cele care avantajeaza orice femeie.

OUT: Sprancenele arcuite si subtiri – Sprancenele cu un aspect artificial, cu un contur perfect parca desenat, nu mai sunt la moda. Astfel, vedetele care in urma cu ceva timp aveau sprancene foarte subtiri  s-au “reprofilat”.

IN: Genele rimelate delicat – toate femeile ar trebuie sa isi puna in valoare lucrurile cu care au fost inzestrate de la natura. Astfel, un simplu strat de mascara peste gene este mai mult decat suficient.

OUT: Tone de rimel – genele tip “picioare de paianjen”, in ciuda faptului ca nu s-au purtat niciodata, au avut foarte multe adepte. Persoanele care au genele rare sau scurte pot incerca genele false. Insa, este bine de stiut ca acestea sunt destinate machiajului de seara.

IN: Rujul mat – rujul mat, eventual in culori cat mai naturale, s-a purtat si se va purta intotdeauna. Acesta este un produs clasic care nu va fi scos niciodata din trend.

OUT: Rujul sidefat sau cu sclipici – Luciurile de buze sidefate s-au purtat la un moment dat, insa vremea lor a apus destul de repede.

IN: Pistruii – fetele care au pistrui , chiar daca au un aer inocent, sunt considerate foarte atragatoare si sexy. Chiar si marii designeri de moda cauta sa aduca in scena, pentru prezentarile lor, domnisoare a caror fata este “invadata” de pistrui.

OUT: Masca de fond de ten – in primul rand folosirea unui fond de ten cu putere mare de acoperire nu este benefica pentru ten, iar in al doilea rand aspectul de masca oferit uneori de acesta este foarte inestetic.  Daca ai pistrui foarte vizibili si vrei sa-i ascunzi, de preferant sunt fondurile de ten cat mai transparente, cu o nuanta apropiata de culoarea tenului tau.

IN: Unghii scurte – pe unghiile scurte se poate aplica orice culoare (culorile neon sunt in trend), fara sa para dizgratioase.

OUT: Unghii foarte lungi – adica cele care depasesc 5 mm, in afara de faptul ca nu sunt tocmai comode, sunt scoase din preferintele expertilor in frumusete.

IN: Oja rosie – aceasta este precum manichiura frantuzeasca , clasica si moderna in acelasi timp. Oja rosie poate fi purtata atat la o tinuta de seara , cat si la o tinuta casual . Dar, este bine sa ai grija la nuanta de rosu pentru care optezi.

OUT: Oja roz aprins -  rozul va fi intotdeauna la moda, insa depinde foarte mult nuanta. Rozul pal, spre exemplu, va infrumuseta unghia si ii va oferi un aspect natural, insa oja de culoare roz aprins da senzatia de vulgaritate.

IN: Tunsoarea bob ramane si anul acesta in topul preferintelor. Se poarta tunsorile asimetrice si cele cu mult volum. In cazul parului lung, stilistii recomanda buclele foarte lejere. De asemenea, se poarta in continuare bretonul drept care acopera o parte din fata pentru un plus de mister feminin..

OUT: Expertii sunt de parere ca parul intins, desi s-a purtat foarte mult timp, a devenit acum plictisitor. In cazul parului scurt, este bine de retinut ca nu se mai poarta coafurile ciufulite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului