Machiaj & Cosmetica

#make-up #farduri #machiaj si cosmetica #machiaj profesional

Machiajul profesional: 5 trucuri de incercat

Nu de putine ai avut prilejul de a beneficia de efectul vizual incredibil oferit de machiajul profesional, dorindu-ti apoi ca el sa persiste zile in sir pe chipul tau. Machiajul reusit are cateva secrete descoperite de specialisti de-a lungul deceniilor, pe care le poti pune in practica singura, cu putin exercitiu. Iata 5 trucuri de incercat chiar la tine acasa, capabile sa-ti puna in valoare trasaturile naturale.

Programarile la salonul de cosmetica pot fi inlocuite cu succes de propriile tale tehnici de infrumusetare, odata ce aplici trucurile secrete ale machiajului profesional.
 

1. Matifierea tenului

Daca ai tenul gras, este necesar sa acorzi o atentie sporita aplicarii bazei de machiaj pentru a scapa de efectul lucios neplacut care se formeaza la nivelul zonei "T" (frunte, nas si pometi).

Expertii iti recomanda sa amesteci fondul de ten cu putina pudra sub forma de praf, astfel incat chipul sa ramana perfect mat pentru mai mult timp. Nu este necesar sa aplici acest amestec pe toata suprafata chipului, ci te poti rezuma la punctele delicate.
 

2. Uniformizarea culorilor

Secretul unei imagini perfecte este uniformizarea culorilor, mai ales atunci cand alegi un machiaj cu umbre pentru a-ti pune in evidenta privirea. Orice specialist te-ar sfatui sa aplici o nuanta deschisa si una inchisa a aceleiasi culori pentru un machiaj reusit, pe care sa le estompezi ulterior cu ajutorul degetului inelar. Insista pana cand liniile fine ale celor doua nuante se intalnesc si se "contopesc" intr-un mod cat mai estetic cu putinta.

Pentru un efect vizual sofisticat, foloseste o pensula speciala pentru uniformizare dupa ce aplici fardul de pleoape.
 

3. Aplicarea rimelului

Tine aproape de tine un servetel cu ajutorul caruia sa indepartezi excesul de rimel care iti incarca si iti lipeste genele. Pentru un volum suplimentar, aplica inainte putina pudra peste gene: in acest fel, firele se vor separa mai bine, absorbind din plin pasta produsului.
 

4. Privire proaspata si naturala

Un look de zi inspirat poate fi asigurat de un fard de pleoape stralucitor in nuante neutre sau foarte apropiate de culoarea pielii. Aplica un strat al acestui produs pe ambele pleoape superioare si foloseste apoi doua straturi de rimel pentru a-ti accentua ochii.
 

5. Aplicarea rujului rosu

Rujul rosu, pasional si in voga toamna aceasta, iti va pune in valoare frumusetea naturala daca renunti la fardul de obraz . Foloseste blush-ul doar in combinatie cu machiajul natural al buzelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare