Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #stil #machiaj si cosmetica

Machiajul perfect pentru subtierea chipului

Cum foarte putine persoane au castigat loteria genetica si s-au nascut cu trasaturi perfecte, arta infrumusetarii a evoluat de-a lungul timpului pentru a ne ajuta sa obtinem o imagine exterioara cat mai placuta. Daca festinul de sarbatori a inceput sa ti se citeasca pe fata, iata cum poti realiza machiajul pentru subtierea chipului in doar cateva minute.

In cazul in care simti nevoia unui efect de alungire a fizionomiei, este necesar sa pui un accent deosebit pe proportii si contur. Machiajul perfect inseamna accentuarea trasaturilor cu care te mandresti, in aceasta situatie fiind vorba despre cele care iti ajuta chipul sa para mai suplu.

Obrajii pufosi

Obrajii pufosi isi vor pierde din dimensiune la nivel vizual cu ajutorul fardului de obraz. Alege un astfel de produs sub forma de pudra, intr-o nuanta cu 3 tonuri mai inchisa decat tenul si aplic-o folosind o pensula deasa, de la jumatatea obrajilor pana la baza tamplelor. In acest fel, vei scoate in evidenta structura osoasa a fetei si o vei face sa para mai ingusta.

Strange-ti buzele ca intr-un sarut, pentru a indentifica gropile care se formeaza in obraji. In aceste portiuni, aplica un blush de culoarea pielii, mat. La final, zambeste si pudreaza-ti pometii cu un fard in nuanta piersicii, executand miscari circulare.


Barbia dubla


Pentru a ascunde o "barbie dubla" (inceput de gusa), vei avea nevoie de o pudra de contur, maro inchis, fara particule stralucitoare si alte elemente care sa o "indulceasca" cromatic. Aplic-o incepand din spatele urechii, continua cu linia de sub mandibula si opreste-te in mijlocul barbiei. Repeta miscarea pe partea cealalta si egalizeaza culoarea cu nuanta gatului, pentru a evita un contrast inestetic . Acest truc consta in obtinerea unei umbre, care distrage atentia din zona barbiei.

Nasul proeminent

Secretul unui nas vizibil mai mic este sa te folosesti tot de umbre. Utilizeaza pudra pentru contur cu o pensula subtire, aplicand-o de la colturile interioare ale sprancenelor, de-a lungul partilor laterale ale nasului, pana cand "camuflezi" marginile ambelor nari. Asigura-te ca estompezi culoarea, astfel incat sa nu se observe dungi, ci umbre. La final, mai ai nevoie de un strop de pudra mata iluminatoare pe mijlocul nasului, astfel incat sa para mai drept si mai subtire.

Alte trucuri pentru subtierea chipului

Atunci cand te machiezi, incearca sa-ti faci ochii sa para cat mai mari, folosind un creion dermatograf alb sau un fard lichid pe pleoapa inferioara. Cu cat ochii tai par mai mari, cu atat mai subtire va arata restul chipului.

Genele false aplicate in colturile exterioare ale ochilor ajuta, la fel si rimelul aplicat in doua sau trei straturi.

Sprancenele cu o forma perfect adaptata fizionomiei tale au de asemenea un rol important, deoarece definesc mai bine centrul fetei si distrag atentia de la zonele periferice.

Foloseste pudra bronzanta pe arcade, nas si barbie. Umbrele vor ingusta vizual chipul.

Incearca sa adaugi volum buzelor, daca ele sunt subtiri si fac un contrast inestetic cu latimea fetei. Contureaza-ti buzele cu un creion intr-o nuanta cat mai apropiata de nuanta tenului si aplica un luciu de buze consistent in mijlocul buzei inferioare, peste rujul pe care il folosesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare