Machiaj & Cosmetica

#trucuri prevenire acnee #prevenire acnee #acnee

Invata sa previi acneea cu trucuri la indemana

Acneea nu afecteaza doar adolescentii, ci si persoanele trecute de 30 de ani. Cauzele ei sunt multiple, insa de cele mai multe ori vin din exterior. Iata la ce trebuie sa renunti ca sa nu te pomenesti pe fata cu cosuri inestetice:

Alege machiaje antialergice

Cosurile sau petele rosii de pe fata pot fi consecinta folosirii unor produse de machiaj cu compusi la care pielea ta este sensibila. Ca sa scapi de aceasta grija, cauta-le in special pe cele care au inscriptionat pe eticheta "non-comedogenic", adica nu inchid porii permitand pormarea punctelor negre. De asemenea, evita produsele grase, care contin uleiuri minerale si unt de cacao, intrucat ele favorizeaza eruptiile cutanate.

Schimba fata de perna des

Uita de sticlele cu solutii antiacneice pe care dai lunar zeci de lei. Ai la indemana un truc extrem de util pentru a evita aparitia cosurilor. Schimba o data pe saptamana fata de perna. Transpiratia, murdaria, resturile de crema de pe piele raman pe tesatura cu care imbraci perna si de la o zi la alta dezvolta bacterii care, odata ajunse pe tenul tau, iti pot face mult rau.

Hidrateaza pielea

Solutiile antiacneice contin compusi chimici care usuca pielea. Asadar, daca ai apelat la astfel de creme, hidratarea ulterioara cu o crema cu glicerina sau acid hialuronic este esentiala.

Schimba samponul

Poate iti vine greu sa crezi, dar si samponul poate fi vinovat de aparitia cosurilor. Sampoanele care sunt foarte parfumate sau cele care contin si balsam pot provoca iritatia scalpului, dar si a pielii de pe gat, umeri si frunte. Alege produsele naturale, fara parfum, si asigura-te ca te clatesti bine dupa fiecare spalare.

Nu-ti mai atinge fata

Emotiile si stresul te predispun unor ticuri nervoase nocive. Unul dintre ele este legat de atingerea fetei cu mainile. Uleiurile de pe palme si degete ajung pe ten si astupa porii, provocand aparitia cosurilor.

Verifica detergentul

La fel ca si samponul, si detergentul de rufe poate cauza acnee. Anumiti compusi chimici pot irita pielea. O varianta ar fi sa nu mai folosesti prosopul pentru a-ti usca pielea sau sa schimbi detergentul cu unul natural, fara prea mult parfum.

Expune-te mai putin la soare

E drept ca putin soare ajuta la eliminarea cosurilor, insa prea mult are un efect contrar. Daca te pregatesti pentru o vacanta la mare, asigura-te ca ai creme de protectie solara adecvate pentru ten sensibil.

Sursa foto: acne-coconut-oil.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului