Machiaj & Cosmetica

#masca #piele #masca de fata #masca potrivita pielii

Invata sa alegi masca de fata potrivita pielii tale

Pielea fetei are nevoie mereu de o ingrijire speciala. De asemenea, produsele pe care le alegi trebuie atent selectionate, deoarece odata ce mergi pe un tratament sau o masca gresita nu vei face decat sa accentuezi problemele pe care le ai. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi masca de fata potrivita tipului tau de piele:

1. Masca pentru tenul gras

Mai intai de toate cele mai bune masti de fata sunt cele pe care le prepari chiar tu, din ingrediente naturale. De asemenea, daca nu esti prea priceputa in acest sens, atunci poti merge direct la plafar sa iti achizitionezi masca perfecta tipului tau de ten, din moment ce stii de ce ai nevoie. Astfel, pentru un ten gras, cea mai indicata masca este cea care contine caolin si argila bentonita, substante ce absorb foarte repede uleiul.

O combinatie perfecta pentru tenul gras ar fi caolinul cu namolul de mare si extractul de scoarta de salcie, care contine un tip natural de acid salicilic. Aceasta masca poate fi folosita chiar zi de zi ca demachiant delicat sau saptamanal ca un tratatament astringent.

2. Masca pentru tenul palid, lipsit de stralucire

Daca tenul tau este uscat, lipsit de luminozitate si prezinta pete de la soare, masca de care ai nevoie trebuie sa contina vitamina C, radacina de dud si extracte de plante.

De asemenea, foarte indicate pentru tenul fad sunt si lemnul de santal, lavanda organica, trandafirul, dar si uleiurile esentiale de rozmarin.

3. Masca pentru tenul sensibil, cu piele uscata

Pentru pielea uscata, masca perfecta este o combinatie hidratanta si linistitoare de glicerina, ulei de macadamia, nuca de cocos, ulei de migdale dulci, precum si extracte din plante calmante.

4. Masca pentru tenul cu acnee rozacee

Pentru tenul cu probleme, ce prezinta acnee rozacee, ai nevoie de o masca calmanta si reconstructoare. Cel mai bine ar fi sa folosesti in fiecare zi o apa termala si plante care au rol antibacterian, precum menta, galbenele, musetelul sau papadia.

Sursa foto: fashionista.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare