Machiaj & Cosmetica

#machiaj #eyeliner # machiaj ochi

Invata cum sa aplici eyelinerul

Vrei ca ochii tai sa… fure inima oricui? Investeste atunci in… privirea ta si cumpara pentru trusa de machiaj un eyeliner. Tusul pentru ochi defineste si chiar redefineste forma ochilor, iti da un aer (si mai) feminin si ii confera priviri tale acel “quelque chose” care va atrage…alte priviri!

Exista mai multe tipuri de eyeliner:

1 Eyeliner pe baza de gel - ti-l recomand daca vrei un machiaj foarte rezistent;




2 Eyeliner pe baza de tus lichid - e perfect pentru un look mai dramatic;



3 Eyeliner tip carioca - se aplica cel mai rapid si ti-l recomand daca nu ai prea mult antrenament in manuirea unei pensule;




Majoritatea femeilor se tem de folosirea eyeliner-ului tocmai pentru ca nu stapanesc tehnica de aplicare. Ca in orice alt domeniu, mama invataturii este... repetitia. Asa ca daca vrei sa inveti sa folosesti corect un eyeliner, inarmeaza-te cu rabdare, tine cateva dischete demachiante la indemana pentru a sterge greselile si…tine cont de sfaturile din acest articol.

Intai de toate, ca sa te asiguri ca machiajul tau va rezista, pregateste-ti tenul! Adica foloseste intai un demachiant (ca sa indepartezi impuritatile), apoi o apa termala sau o lotiune tonica pentru tonifiere, si la final o crema pentru hidratare. Asa cum pictorul isi pregateste panza inainte de a picta, asa si noi trebuie sa ne pregatim tenul inainte de a aplica machiajul! Daca nu o facem, nu vom realiza niciodata o…opera de arta din propriul machiaj.

Cand ai tenul pregatit, aplicarea eyelinerului este…o joaca in trei pasi simpli:

Pasul 1

Creeaza un contur cu ajutorul fardului, o sa iti fie apoi mai usor sa aplici eyelinerul urmand linia deja trasata cu fard. Te sfatuiesc sa folosesti o pensula tesita pentru machiaj pentru a controla directia si forma liniei trasate.






Pasul 2

Dupa ce ai trasat conturul de-a lungul pleoapelor, mergi in afara lor si deseneaza “o codita” in continuarea pleopei inferioare ca intr-un “V”. “Codita” ideala porneste mai groasa la baza si se subtiaza treptat spre exterior. Ai grija sa nu exagerezi cu fardul, nu iti doresti un look a la Amy Winehouse decat daca vrei sa canti intr-o trupa rock!



Pasul 3

Aplica tusul peste linia deja creata! Daca optezi pentru tus fara carioca foloseste o pensula! Iti va fi mult mai usor daca pozitionezi pensula paralel cu linia ochiului ca sa eviti liniile tremurate! Aplica un fard luminos, usor satinat, pe pleoapa mobila si completeaza cu un ruj intr-o nuanta aprinsa pentru un look cat mai sexy. Optional, poti aplica si creion alb pe linia interna a pleoapei inferioare ca sa creezi acel efect de marire si luminozitate.




Rezultatul final al machiajului:

 

 
Daca aveti intrebari despre cum se aplica eyelinerul, le puteti adresa Make-up artistului Suzana Visan, printr-un comentariu la acest articol.

 

Date de contact:

Facebook - Suzana Visan

Suzanavisan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare