Machiaj & Cosmetica

#tatuaj #piele #vedete #angelina #jolie #jessica alba #david beckham #rihanna #simboluri

Inspira-te din tatuajele vedetelor!

In perioada Egiptului Antic, tatuajul era utilizat in scop terapeutic sau profilactic, deoarece se credea ca impiedica imbolnavirea. Femeile eschimosi erau tatuate pe fata ca semn de frumusete, prin trecerea unui os subtire de peste imbibat in grasime de foca si funingine. In cultura Chineza se specifica faptul ca tatuajul se folosea doar pentru criminali pentru a fi recunoscuti in societate.

Cu trecerea timpului, tatuajul s-a transformat de la simbol magic la un simplu motiv decorativ. Acest fenomen a luat amploare in ultima perioada, ca urmare starurile de la Holywood nu au ezitat sa treaca pe mainile profesionistilor in body art pentru a-si grava pe piele orice le trece prin minte: numele persoanei iubite, mesaje cu tenta religioasa, simboluri din natura etc.

Rihanna, Angelina Jolie, Jessica Alba si David Bechkam sunt doar cativa dintre cei care au decis sa aduca trupului lor o nota de misticism. Daca vrei sa ai un model deosebit similar cu al vedetei preferate, iata care sunt tatuajele unora dintre cele mai cunoscute staruri din lume:

Angelina Jolie

Cunoscuta pentru frumusetea aparte si rolurile celebre care au consacrat-o, Angelina Jolie surprinde deopotriva prim multimea de tatuaje de pe trup. Printre cele 13 tatuaje care aduc o nota de farmec personal se numara: coordonatele geografice ale locurilor unde s-au nascut copiii sai - Etiopia, Cambodgia, Namibia si Vietnam -, litera M – dedicata mamei ei decedate, Marchelline - , o rugaciune budista scrisa in dialectul khmer, un citat din Tenessese Williams „Rugaciune pentru sufletele salbatice inchise in colivii”.

Militanta pentru drepturile omului si ambasatoare pentru ONU, Angelina si-a tatuat la nivelul gatului fraza „Know your rights” (Cunoasteti drepturile).

Jessica Alba

Chiar daca este mamica, Jessica Alba a indraznit sa-si faca tatuaje pe trup. Actrita are cateva mici „comori” discrete, ascunse in locuri greu de vazut, insa destul de colorate. Deasupra fundului are tatuat o funda roz extrem de delicata, pe interiorul unui deget sunt inscriptionate doua semne sanscrite, din indiana veche, care inseamna „floare de lotus”. Ultimul sau tatuaj este situat la baza cefei si reprezinta mai multe flori insotite de o mica gargarita.

Rihanna

Daca astazi Rihanna are un tatuaj, maine s-ar putea ca acesta sa fie deja istorie. Detinatoarea a peste 10 tatuaje, frumoasa cantareata nu ezita sa apeleze la ajutorul laserului pentru a face o schimbare. Rihanna este cunoscuta pentru sirul lung de stelute din zona cefei si pentru micuta stea din spatele urechii stangi. Alte simboluri pe care vedeta si le-a dorit gravate pe trupul sau sunt: doua rugaciuni una in sanscrita in interiorul coapsei si una in Araba pe sanul stang, cifrele romane IX IV LXXXVI deasupra umarului, semnul sau zodiacal (Pesti) in spatele urechii drepte si cheia Sol insotita de o nota muzicala pe piciorul drept.

Tatuajul care a starnit admiratia si altor vedete de la Holywood care nu au ezitat sa-l adopte este cuvantul „Shhh...” de pe degetul aratator.

David Beckham

Cel mai recent tatuaj al lui David Beckham, imposibil de neobservat, este un inger inconjurat de flacari. Fan declarat al tatuajelor, Beckham s-a inspirat din serialul „Prison Break” si a recunoscut ca adoptat aceeasi idee ca a eroului serialului Wentworth Miller (Michael Scofield).

In interiorul tatuajului este scrisa o poezie, insotita de imboldul: "Lasa-i sa urasca atata timp cat le este frica"! Tatuajele lui David Beckham arata legatura puternica dintre religie si familie. Pe langa incantatiile chineze cu rol de a-l proteja, un loc de pe trupul sau simbolizeaza numele Victoriei scris in hindusa, inconjurat de cel al copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare