Machiaj & Cosmetica

#pedichiura perfecta #pedichiura #sfaturi pedichiura

Ghid de frumusete: cum obtii pedichiura perfecta

Daca o manichiura reusita este mai usor de obtinut, cand vine vorba de pedichiura, multe femei se declara nemultumite.

In realitate, nu-i chiar atat de usor sa obtii o pedichiura scoasa din reviste. Unele femei nu sunt multumite de forma degetelor de la picioare, altele de piele de pe laba piciorului care nu este intotdeauna uniforma, ci adesea are zone rosiatice si vinetii. Totodata, in multe cazuri, pielea picioarelor este deshidratata, face cojite, pentru ca lotiunea de corp se intinde, de regula, doar pana la glezna, nu si pe laba piciorului. Iar daca in sezonul rece pedichiura nu este de interes major, odata ce vine caldura si incepem sa purtam incaltaminte tot mai decupata, nu putem neglija nici unghiile, nici laba piciorului.

Asadar, trebuie sa acordam mai multa atentie pedichiurii.

1. Pielea fina conteaza

Pielea de pe labele picioarelor este mai dura decat cea de pe restul corpului, tocmai pentru ca este o zona vesnic solicitata. Din acest motiv este necesara hidratarea si curatarea ei.

In cazul in care exista excrescente de piele semnificative, atunci se prea poate ca briciul sa fie singura solutie pentru indepartarea lor. Insa nu este nici sanatos, nici estetic pe termen lung sa folosesti briciul pentru indepartarea pielii ingrosate. Indicat este sa recurgem la piatra ponce si sa ne frecam labele picioarelor regulat pana indepartam, treptat, dar intr-un mod sanatos si frumos din punct de vedere estetic, pielea dura de pe calcaie, spre exemplu.

Totodata, nu trebuie sa uitam sa hidratam pielea picioarelor. Cel mai indicat este ca seara sa ne dam cu o crema hidratanta pe picioare din abundenta si apoi sa ne punem niste sosete curate si subtiri, pe care sa le tinem pe parcursul noptii. Femeile care au pielea atat de deshidratata incat fac cojite se pot folosi de ulei de masline in loc de crema clasica hidratanta.

2. Atentie la cuticule

Cuticulele de la unghiile de la picioare sunt mult mai greu de taiat. Pe de alta parte, nici nu este recomandat sa fie taiate pentru ca incep sa creasca mai repede si neregulat, stricand mai repede pedichiura. Pentru a avea cuticule frumos ingrijite este recomandata impungerea lor spre interior folosindu-ne de unul dintre dispozitivele cu capat rotund si plat din trusa de unghii. Acesta este cel mai sigur mod si cel mai eficient pe termen lung de a avea cuticule frumos ingrijite.

Daca am bagat deja forfecuta de pielite, se prea poate sa fim nevoite sa o folosim in continuare. Oricum ar fi, atat la unghiile de la maini, cat si la cele de la picioare, dupa taierea cuticulelor, unghiile trebuie invaluite, efectiv, in crema puternic hidratanta pentru a preveni uscarea lor. De regula, din cauza deshidratarii cuticulelor proaspat taiate apar neregularitati la nivelul unghiilor.

3. Sterge orice urma de oja

Se intampla uneori sa nu indepartam temeinic oja veche de pe unghiile de la picioare, mai ales ca multe femei nu au unghii perfect fine, ci prezinta adancituri sau crescaturi de unde este mai dificila indepartarea ojei. Insa orice urma trebuie indepartata daca ne dorim o pedichiura demna de scos in lume. Mai mult, curatarea temeinica a unghiilor previne fragilizarea acestora, precum si dezvoltarea bacteriilor care pot crea probleme medicale la nivelul unghiilor de la picioare.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare