Machiaj & Cosmetica

#puncte negre #masca de fata #plasturi puncte negre

Frumusetea tenului: 5 pasi pentru a scapa definitiv de punctele negre

Tenul tau este brazdat de puncte negre, inestetice, care-ti intuneca chipul si te indispun de fiecare data cand te uiti in oglinda? Nu este nevoie sa-ti ascunzi pielea delicata a tenului sub kilograme de machiaj si sa eviti continuu pozele, de teama ca aceste puncte inestetice sa nu iasa in prim-plan! Exista metode care te ajuta sa "stergi" de pe chipul tau aceste imperfectiuni cauzate de sebumul blocat in porii inchisi ai pielii, in doar cinci pasi!

Pasul 1: curatarea tenului cu apa

Una dintre principalele masuri de combatere a punctelor negre este curatarea tenului cu apa si produse de curatare adecvate tipului pielii.

Nu abuza de produsele de curatare, intrucat stimuleaza secretia de uleiuri si sebum, facandu-ti tenul gras si predispus la imperfectiuni. Apa este unul dintre cei mai la indemana si siguri agenti de curatare a tenului, avand rolul de a indeparta impuritatile si de a deschide porii pentru a fi curatati corespunzator.

Pasul 2: exfolierea

Dupa curatarea atenta a tenului, exfolierea este urmatorul pas important in combaterea punctelor negre. Foloseste un scrub usor, potrivit nevoilor tenului tau, si maseaza-ti bland pielea, pentru a indeparta celulele moarte si, odata cu ele, si punctele negre.

Pasul 3: baia de aburi

Baia de aburi consta in asezarea fetei deasupra unui bol cu apa fierbinte, in care pui uleiuri esentiale cu proprietati calmante. Pe langa faptul ca deschide porii si determina eliminarea naturala a punctelor negre, ofera pielii un aspect luminos si catifelat.

Pasul 4: masca de fata

Imediat dupa baia de aburi, o masca de fata cu efect de indepartare a acestor imperfectiuni reprezinta o idee grozava. Este un moment prielnic pentru aplicarea ei, intrucat porii sunt deschisi, iar componentele active din ingrediente pot actiona usor in vederea indepartarii punctelor negre.

Pasul 5: plasturi cosmetici

Punctele negre isi fac aparitia in special in jurul nasului, fiind unul dintre locurile unde se acumuleaza cele mai multe depozite de sebum si impuritati. In cazul in care toate masurile de mai sus nu au ajutat la eliminarea tuturor acstor imperfectiuni, plasturii cosmetici sunt o solutie perfecta, de aplicat in fiecare seara, dupa curatarea atenta a tenului. Pentru prevenirea reaparitiei imperfectiunilor, curata bine zona si aplica o crema potrivita tenului tau, pentru a inchide bine porii.

Sursa foto: Zadovoljna.si

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare