Machiaj & Cosmetica

#pericole ruj #folosire ruj #ruj natural #ruj

Folosesti rujul zilnic? Iata cat este de periculos acest obicei

Rujul este considerat de multe femei parte esentiala a machiajului si nu concep sa treaca o zi fara a-l purta. In plus, orice femeie ce se machiaza regulat stie ca rujul necesita mai multe aplicari pe zi, pentru a se mentine.

Rujul dispare adesea de pe buze, fie in timpul mesei fie in momentul in care iti musti buzele. Astfel, produsul este inghitit, iar substantele din care este creat ajung in corp.

Stiai ca in componenta rujului exista numeroase substante toxie precum: parabenii, plumbul, cadmiul si metacrilatul de metil, precum si substanta numita triclosan? Imagineaza-ti ce se intampla in momentul in care inghiti zilnic aceste substante.

Triclosanul poate sa produca afectiuni ale sistemului muscular si cardiac, precum si imunitatea bacteriilor in fata antibioticelor. In plus poate determina disfunctii ale glandei tiroide si infertilitate, deoarece creste nivelul hormonilor masculini in corpul femeii, ducand astfel la aparitia acneei, cresterea in greutate, pilozitatea excesiva si tulburarile de menstruatie.

Parabenii continuti de ruj imita activitatea estrogenului si interfereaza cu ciclul menstrual, fiind considerati de specialisti si factori de risc pentru dezvoltarea cancerului mamar. Metalele descoperite in majoritatea tipurilor de ruj, cadmiul si cromul, produc dermatita (inflamatii ale pielii) si disfunctii renale pe termen lung. Metacrilatul de metil este un iritant puternic al pielii si poate cauza mai multe forme de artrita, ba chiar si boli autoimune precum lupusul eritematos, scrie realitatea.net.

Un alt component toxic al rujului este plumbul, un metal greu cu efecte devastatoare pentru sanatate: tulburari neurologice, cefalee, insomnie, agitatie, delir, halucinatii, disfunctiil renale, tulburari digestive, avort spontan, oprire din evolutie a sarcinii sau malformatii congenitale ale fatului.

Ce este de facut

Daca nu vrei sa renunti la ruj, poti opta in schimb pentru produse 100% naturale sau poti invata cum sa-l prepai singura, acasa, pentru a te asigura ca acesta nu contine substante toxice. Nu este deloc greu!

Ai nevoie de:

  • o sfecla rosie
  • doua linguri ulei de masline
  • o lingura miere

Spala bine sfecla si curat-o de coaja. Tai-o apoi in cubulete mici si adaug-o intr-un castron incapator. Pune peste aceasta mierea si uleiul de masline si amesteca bine.

Adauga compozitia intr-un blender si mizeaza pana obtii o crema omogena.

Intr-o sita deasa, asaza o bucata de tifon si toarna sucul obtinut in acesta. Lasa-l sa se scurga, avand grija sa fie clar, fara urme de pulpa.

Depoziteaza lichidul obtinut intr-un recipient ce se poate inchide etans. Ai grija ca acesta sa fie perfect curat. Il poti pastra la frigider timp de o luna.

Aplica rujul obtinut, pe buze, cu ajutorul unei pensule speciale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare