Machiaj & Cosmetica

#studiu #coafura #schimbare coafura # coafura femei

Femeile schimba 150 de coafuri de-a lungul vietii

Femeile obisnuite cu varsta cuprinsa intre 15 si 65 de ani schimba de-a lungul vietii 150 de coafuri, merg de 250 de ori la salon si isi aleg o alta nuanta a parului de 50 de ori pe an, arata un nou studiu publicat recent de "Daily Mail".

De asemenea, acelasi studiu arata ca intr-un an o femeie obisnuita isi schimba coafura de doua ori pe an si isi modifica culoarea parului cel putin o odata in acelasi interval de timp.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care femeile isi schimba look-ul este plictiseala sau faptul ca vor sa copieze o celebritate ori trec printr-o schimbare majora in viata lor.

Astfel ca mai mult de una din douazeci de femei participante la studiu au declarat ca isi fac o coafura noua de fiecare data cand merg la salon, in timp ce 47% din acestea au marturisit ca isi schimba coafura de fiecare data insa nu foarte drastic.

De asemenea, 64% din femei au declarat ca isi tund parul sau isi schimba stilul coafurii pur si simplu din plictiseala, in timp ce 12% au recunoscut ca au optat pentru o anumita tunsoare doar pentru ca au vazut o celebritate cu acel look.

Totodata, zilele de nastere, seratele de absolvire au fost printre cele mai populare evenimente de care femeile au profitat pentru a-si face o noua coafura.

Totusi, si evenimentele mai putin fericite, precum un divort sau o despartire, au reprezentat momente ce le-au determinat pe femeile participante la studiu sa adopte un nou look.

Cercetatorii au descoperit, totodata, ca jumatate dintre cele 2.000 de femei care au luat parte la acest studiu, se plictisesc foarte repede de parul lor. Sondajul a aratat, de asemenea, ca 47% din femei prefera sa faca cat mai multe experiente pe parul lor.

Mai mult de o persoana din douazeci au marturisit ca isi schimba stilul coafurii in fiecare luna, in timp ce 35% au declarat ca adopta o alta nuanta a parului cel putin o data la sase luni.

Potrivit acestui studiu, comandat de Sacha Mascolo-Tarbuck, director de creatie la nivel mondial pentru Toni & Guy, 15% din respondente au declarat ca nu si-au schimbat look-ul niciodata in ultimii cinci ani, iar 14% au recunoscut ca a trecut peste un deceniu de la ultima schimbare de look.

Sursa foto: victoriabeckhamhair.scriptoor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului