Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #sarbatori #machiaj sarbatori #expert acasa.ro

Expertul acasa.ro, Suzana Visan: 7 pasi pentru a avea un machiaj perfect de sarbatori

In luna cadourilor, cel mai frumos dar pe care ti-l poti face este frumusetea! Nu e nevoie sa fii Mos Craciun ca sa te “cadorisesti” in acest fel! Si nici chirurg estetician sau make-up artist!

Trebuie doar sa stii cateva principii de baza si sa le pui in aplicare! Eu iti recomand pentru ocazii ca seara de Craciun sau noaptea de Revelion un machiaj glam, sofisticat si mai pronuntat ca in zilele obisnuite. Pentru un astfel de machiaj sunt ideale fardurile irizate, gliterr-ul si pudra cu particule stralucitoare. Toate aceste “sclipiri” din machiaj vor reflecta lumina ( a pomului de Craciun, a artificiilor, a clubului sau a restaurantului unde petreci etc) si iti vor da un farmec aparte.

Iata cum poti sa realizezi acest machiaj plin de stralucire:

Pasul 1

Pregatirea tenului este foarte importanta pentru ca machiajul sa reziste, iar produsele de machiaj sa se aplice uniform. Dupa demachiere, aplica intai o crema de fata si apoi, in zona ochilor, o crema hidratanta speciala pentru ochi. Asta va face ca fondul de ten, anticearcanul si fardurile sa reziste timp indelungat.

Sfatul specialistului: Este bine sa aplici crema pentru ochi incepand cu varsta de 19-20 de ani pentru a preveni aparitia eventualelor riduri de expresie. Nu uita sa aplici crema si pe pleoape prin miscari circulare ascendente inspre tample.

Pasul 2

Dupa ce ai aplicat fondul de ten si corectorul pe zonele cu imperfectiuni, alege o pudra pulbere si aplic-o pe toata suprafata fetei. Aceasta are rol de fixare si matifiere si reprezinta baza perfecta pentru un machiaj rezistent.

Sfatul specialistului: Aplica pudra cu o pensula rotunda mare si nu cu puful de pudra din cutia produsului. In acest fel nu vei incarca prea mult tenul!

Pasul 3

Traseaza o linie de tus mai groasa pentru a scoate in evidenta privirea si a alungi usor ochii. Forma ideala este ochiul mare si migdalat, iar prin machiaj incercam sa idealizam trasaturile.

Sfatul specialistului: Linia ideala de tus trebuie sa fie mai groasa la baza si sa se subtieze treptat catre exterior.

Pasul 4

Dupa ce ai creat o umbra in coltul extern al pleoapei, aplica glitter-ul, piesa de rezistenta a acestui machiaj!

Sfatul specialistului: Atentie, glitter-ul se aplica amestecandu-l cu un gel special. Acesta are rolul de a-l fixa pe pleoapa. Nu opta sa il aplici ca atare pentru ca tot glitter-ul va cadea sub ochi si pe pometi atunci cand clipesti.

Pasul 5

Aplica acelasi fard folosit pe pleoapa superioara ca umbra si pe pleoapa inferioara. Accentueaza coltul extern al ochiului si ai grija ca umbra sa fie discreta si estompata.

Sfatul specialistului: Prelungeste umbra pierdut spre tample pentru a crea efectul de ochi alungiti.

Pasul 6

Aplica blush-ul prin miscari circulare. Alege o nuanta trandafirie care sa dea prospetime intregului look.

Sfatul specialistului: Opteaza pentru un blush mat. Avand in vedete glitter-ul de pe pleoape care este extrem de stralucitor nu mai ai nevoie de alte artificii, cum ar fi pudra satinata sau blush-ul irizat.

Pasul 7

Ultimul pas este machiajul buzelor. Opteaza pentru o nuanta care sa se armonizeze cu blush-ul, pe tonuri de rose.

Sfatul specialistului: Contureaza buzele cu un creion in aceeasi nuanta cu rujul, De asemenea poti modifica forma buzelor cu ajutorul creionului. In cazul modelului din imagine am marit usor buzele pentru un plus de senzualitate.

 

Cu un asemenea machiaj nu ai cum sa nu ai … SARBATORI FERICITE!

 

Date de contact:

Facebook - Suzana Visan

Suzanavisan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare