Machiaj & Cosmetica

#machiaj #expert acasa.ro #trusa machiaj #produse machiaj

Expertul acasa.ro, make-up artist Suzana Visan: Cele 7 minuni ale lumii in machiaj

Multe femei fac colectie de rujuri, isi cumpara cate un fard pe saptamana sau au sertarul plin de cutiute cu diferite marci de pudra. Cand se machiaza insa si se uita in oglinda, au senzatia ca „ceva“ lipseste. Ca tu sa nu ai acest sentiment, ci dimpotriva sa te simti frumoasa in fata oglinzii, trebuie sa te asiguri ca in trusa ta ai toate produsele necesare unui machiaj reusit.

Aceste produse sunt, din punctul meu de vedere, in numar de sapte, o cifra magica. Pana la urma si machiajul ne face fermecatoare si adauga un strop de magie vietii noastre, nu-i asa? Asadar, cele sapte minuni ale lumii…cand vine vorba de machiaj sunt:

1 Baza de machiaj (primer-ul) - cu ajutorul careia machiajul rezista timp indelungat. O baza de machiaj buna hidrateaza pielea si creeaza efectul de ten de „portelan”. Baza de machiaj se aplica dupa ce ai demachiat tenul si l-ai improspatat cu apa termala. Aceste etape pregatitoare pentru machiaj ajuta la aplicarea fondului de ten si a fardurilor pentru ca acestea sa se aseze uniform.

2 Pudra translucida - esentiala pentru un ten impecabil; pudra nu trebuie sa incarce tenul, ci doar sa fixeze machiajul. Deoarece pudra translucida nu are culoare, ci doar creeaza aspectul mat si fixeaza fondul de ten, se potriveste fiecarei persoane. Iti recomand varianta pulbere pentru un aspect natural, dar si varianta compacta pentru micile retusuri din timpul zilei.

3 Mascara - fara aceasta nu poti reda acea privire expresiva, seducatoare. Rimelul e cel care pune in valoare ochii si defineste machiajul. Daca uiti sa il aplici, machiajul tau va arata pur si simplu neterminat.

Cum alegem mascara potrivita pentru noi? Cel mai bun rimel, din experienta mea, nu este intotdeauna cel mai scump, cel mai vandut, cel mai popular brand - compozitia acestora fiind mai mult sau mai putin aceeasi. Secretul unui rimel bun este, de fapt, periuta. Aceasta trebuie sa fie adaptata nevoilor fiecarei persoane, in functie de tipul de gene (pentru curbare, separare, alungire, volum etc). Nu uita ca rimelul are termen de valabilitate 6 luni de la deschidere, asa in timp se usuca si devine un mediu favorizant pentru bacterii!

4 Fardul de sprancene sau crema pigmentata corectoare waterproof. Sprancenele reprezinta 50% din intreaga fizionomie, deci intr-un fel dau tonul. Asa ca va dati seama cat e de important sa aveti sprancene frumoase.

5 Fardul de obraz - sau cum este numit acum peste tot, blush-ul. Acesta are rolul de a te imbujora atat cat trebuie, iti da prospetime si un aspect ingrijit. Iti recomand sa alegi varianta mata, potrivita atat pentru zi cat si pentru seara.

6 Iluminatorul - sau pudra iluminatoare care confera un efect satinat, deosebit, intregului machiaj. Este trucul vedetelor, care, aplicat corect, are un efect de lifting si intinereste. Deci un mare „da“ pentru acest produs! Il poti aplica si pe arcada, catre nas sau pe pometi.

7 Fondul de ten - vei stii ca ai facut alegerea corecta daca acesta acopera imperfectiunile, uniformizeaza culoarea pielii si nu incarca. Cum sa-l gasesti pe cel potrivit tie dintre zeci de produse aparent identice? Aplica o cantitate mica de fond de ten pe gat si nu pe fata, iar daca nuanta acestuia se confunda cu nuanta pielii tale, inseamna ca este culoarea potrivita pentru tine.

De ce sa il folosesti? Pentru ca acesta creeaza o bariera impotriva prafului si a factorilor externi din atmosfera, are proprietati hidratante si acum se gaseste si in varianta bio, mai blanda cu tenul tau. Un fond de ten bun nu se ia pe haine si nici nu trebuie sa-ti faci griji ca va lasa urme pe bluza ta alba sau pe camasa iubitului cand acesta te tine strans in brate.

Asadar, acestea sunt cele sapte minuni ale machiajului care nu trebuie sa iti lipseasca din trusa. Odata ce le ai si le si folosesti corect, nu-ti mai ramane decat sa arati minunat!


Date de contact:

Facebook - Suzana Visan
Suzanavisan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare