Machiaj & Cosmetica

#epilare ceara #epilare cu ceara #epilare cu ceara acasa #epilare cosmetica #cometica

Epilare cu ceara acasa, ca o profesionista

Daca ti-ai dorit intotdeauna sa iti oferi o sesiune de epilare cu ceara acasa , iti poti indeplini acest vis cu cateva sfaturi pentru o tehnica profesionista. Fie ca ai avut experiente neplacute cu acest tip de servicii sau nu iti mai doresti sa investesti sume consistente de fiecare data cand ai nevoie sa scapi de parul corporal nedorit, afla ca te poti ajuta singura in acest demers.

Metoda de epilare cu ceara a devenit populara cu multi ani in urma, ramanand una dintre cele mai folosite tehnici de inlaturare a pilozitatii corporale nedorite. Multe femei incearca epilarea acasa, constata ca se poate realiza si astfel, apoi renunta definitiv la vizitele la salon.

Urmatorii pasi sunt utili in indepartarea parului prin epilare cu ceara din zone accesibile, atat cat iti permite vizibilitatea si elasticitatea corpului. Poti folosi o oglinda pentru portiunile ascunse sau poti ruga o persoana apropiata sa te ajute. Toata "interventia" dureaza in jur de 1 ora, in functie de cat de indemanatica esti.

1. Cumpara un set de ceara pentru epilat

Intrucat parul de pe corp, in special cel din zona genitala, este destul de rezistent, ar fi recomandat sa investesti intr-un set de ceara pentru epilat cu putere mare de smulgere. Acest tip de produs se numeste "ceara tare" sau "ceara solida", care nu are nevoie de o fasie aplicata deasupra pentru a fi smulsa.

2. Asigura-te ca firele de par sunt destul de lungi

Ai grija ca firele de par sa fie lungi de cel putin o jumatate de centimetru, astfel incat epilarea cu ceara sa fie eficienta.

3. Curata pielea

Foloseste o lotiune purificatoare pentru a curata pielea din zona vizata, apoi aplica putin ulei special pre-epilare, care functioneaza perfect in combinatie cu ceara solida. Ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea.

4. Aplica ceara

Cu ajutorul unei spatule din lemn, aplica primul strat de ceara in sensul opus al cresterii firelor de par, apoi in sensul celalalt pentru a extinde fasia (aproximativ 11 centimetri in lungime si 5 centimetri in latime). Asteapta cateva secunde pana se intareste, nu prea mult, altfel risti ca ceara sa se usuce prea tare si sa se crape.

5. Smulge

Partea cea mai neplacuta a metodei de epilare cu ceara presupune sa apuci un capat al fasiei cu degetele si sa tragi in directia opusa cresterii firelor de par, cu rapiditate.

6. Retuseaza

Este recomandat sa indepartezi firele de par ramase cu penseta. Nu aplica un nou strat de ceara peste o zona epilata deja, altfel risti sa te ranesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare