Machiaj & Cosmetica

#demachiere #concurs #piele #ten #fata #dana sota

Demachierea tenului, primul pas spre un ten radiant

Un ten frumos si sanatos trebuie sa fie, mai inainte de orice, un ten curat, proaspat si ingrijit. Pentru a avea o piele care sa straluceasca de sanatate, este indicat ca in fiecare seara si dimineata sa urmezi cu sfintenie procesul de demachiere .

Acest ritual de ingrijire trebuie sa intre in programul fiecarei femei, indiferent ca aceasta se machiaza sau nu. Demachierea se face dimineata pentru a indeparta impuritatile si transpiratia acumulate peste noapte, iar seara se face pentru a elimina praful, bacteriile si impuritatile cauzate in general de poluare.

Produse pentru demachierea tenului

Iti poti curata pielea cu ajutorul unui lapte , cu servetele demachiante, un sapun cu ph 5.5 sau cu un gel spumant. Produsele se gasesc in farmacii sau in supermarketuri, special create pentru fiecare tip de ten in parte.

Laptele demachiant este cel mai utilizat de catre femei pentru curatarea tenului. Acesta  indeparteaza foarte bine impuritatile de pe ten si lasa epiderma curata. Laptele demachiant se aplica pe piele exact ca o crema obisnuita si se indeparteaza cu ajutorul dischetelor demachiante (de bumbac). Se repeta operatiunea pana cand dischetele de bumbac raman perfect curate.

Pentru ca este mai , zona ochilor are nevoie de un produs special. Cauta un demachiant creat pentru aceasta regiune. De obicei, produsele destinate ingrijirii ochilor sunt mult mai blande si mai hidratante.

Sevetelele demachiante sunt utile atunci cand tenul a fost machiat foarte putin (fara fond de ten si rimel, eventual doar cu un blush si ruj). Acest produs este usor de folosit si poate fi purtat tot timpul in geanta.

Produsul este eficient datorita lotiunilor in care este imbibat si cu ajutorul carora indeparteaza machiajul si impuritatile. De obicei, servetelele pot fi utilizate si pentru zona ochilor.

Sapunul are de obicei tendinta de a usca pielea, mai ales daca are un pH ridicat (cele mai multe sapunuri au Ph-ul 9). De aceea, este indicat sa alegi un produs cu pH neutru. Daca ai un ten acneic, folosirea sapunului nu este contraindicata, pentru ca ajuta la eliminarea sebumului. Insa, daca pielea ta este uscata, acesta este un produs cam dur si nu este tocmai cea mai buna si blanda metoda pentru tenul tau, chiar daca unele dintre ele sunt facute din ingredinte naturale (grasime vegetala, animala etc).

Gelul spumant se foloseste asemenea unui gel de dus.  Produsul este recomandat in special pentru a indeparta un machiaj usor. Se foloseste cu apa calduta, pentru ca rezultatele sale sa fie cat mai bune.

“Daca va place senzatia de curatenie dupa ce v-ati spalat pe fata, puteti incerca un test simplu, pentru a vedea daca produsul de curatat pe care tocmai l-ati folosit este cel care vi se potriveste: spalati-va fata cu spumant, sapun sau cu ce produs doriti. Limpeziti bine fata cu apa calduta si stergeti-o usor cu prosopul, fara a freca. Asteptati 2 – 3 minute, fara a mai aplica niciun alt produs. Daca pielea ‘va tine’  inseamna ca produsul de curatat folosit este prea dur sau prea astrigent, deci ar fi bine sa va reorientati spre un demachiant mai usor”, povesteste in cartea sa “ Frumusetea se invata ”.

CONCURS:  Castiga cartea Danei Sota,

 

Acasa.ro impreuna cu editura Coreus Publishing te invita sa participi la concursul „Castiga cartea Danei Sota, Frumusetea se invata”.

Invata de la Dana Sota care sunt sale, ce se potrivesc pielii tale si alte lucruri care te vor ajuta sa arati mereu tanara si frumoasa.

Timp de o luna, poti castiga saptamanal una dintre cele patru carti scoase la concurs.

Cum poti participa?

Intra pe forum acasa.ro dand click AICI si raspunde la intrebarea: "Consideri ca frumusetea se poate mentine traditional cu ajutorul disciplinelor de ingrijire si somnului sau este nevoie de interventiile chirurgiei plastice?”

Vor fi premiate cele mai interesante raspunsuri!

Pentru a raspunde pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi aici.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida iar datele personale - corecte!

Castigatorii vor fi anuntati saptamanal, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului