Machiaj & Cosmetica

#acnee #cosuri #tratament

Cum tratezi acneea. 7 remedii homemade

Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu acneea. Fie ca aceasta se intinsese pe mare parte din fata, fie ca era vorba doar despre unul sau doua cosuri aparute exact cand nu ti-ai fi dorit, acneea este neplacuta. Cum scapi de ea?

Produsele pe care le gasesti in farmacii sau pe rafturile supermarketurilor sunt scumpe si nici nu stii bine ce reprezinta amestecul de ingrediente trecut pe eticheta. Iata cateva remedii pentru acnee pe care ti le poti prepara acasa, din ingrediente pe care le ai la indemana:

1. Coaja de banana

Dupa ce ai mancat banana, nu arunca coaja ei. Cu partea interioara a cojii de banana freaca-ti usor, timp de doua minute, zona afectata de acneee. Clateste-te apoi cu apa calduta si aplica un strat subtire de crema hidratanta.

2. Asprina

Intr-o punga din plastic cu fermoar pune 2-3 pastile de aspirina si zdrobeste-le cu dosul unei linguri. Pune praful obtinut intr-o ceasca si adauga cateva picaturi de apa. Amesteca pana obtii o pasta groasa si intinde-o apoi pe zonele afectate de acnee. Las-o sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

3.  Otet de mere

Amesteca intr-o ceasca o parte apa si o parte otet. Aplica pe ten cu ajutorul unei dischete demachiante si lasa solutia pe fata toata noaptea. Dimineata, imediat ce te-ai trezit, clateste-te si hidrateaza-te.

4. Masca cu bicarbonat

Curata mai intai tenul cu un gel bland de curatare, apoi clateste-te si lasa pielea sa se usuce. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu 3-4 picaturi de apa pentru a obtine o pasta. Aplica aceasta pasta peste cosuri si maseaza usor. Dupa 10 minute, clateste-te cu apa din abundenta si aplica o crema hidratanta.

5. Miere

Mierea este un remediu grozav pentru cosuri si acnee. Omoara bacteriile si curata pielea de cosuri. Aplica pe fata piere cruda, astfel incat sa obtii o pelicula. Lasa mierea sa actioneze 20 de minute, apoi indeparteaz-o cu apa calda. Poti repeta operatiunea in fiecare seara, pana ce vei observa ca tenul tau isi revine.

Cartof crud

Da un cartof crud pe razatoare, apoi, fara sa-l storci, pune-l intr-o bucata de panza din bumbac delicat, asa incat sa obtii un saculet. Freaca-te cu el pe toata fara, prin miscari circulare, usoare, timp de 5 minute. Apoi clateste-te. Ca alternativa, poti folosi o felie de cartof cu care sa iti masezi usor fata.

Galbenus de ou

Bate bine cu o furculita un galbenus de ou proaspat, apoi aplica-l pe fata cu o pensula cosmetica si lasa-l timp de 10 minute sa actioneze asupra tenului. Dupa cele 10 minute, clateste-te cu apa calduta. Repeta tratamentul zilnic, timp de o saptamana, si vei obtine rezultate excelente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare